Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
04:47

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Політ – це диво, підвладне людині», – багаторазовий рекордсмен світу з авіамодельного спорту Анатолій Дубинецький

«Політ – це диво, підвладне людині», – багаторазовий рекордсмен світу з авіамодельного спорту Анатолій Дубинецький

Улюблена наука математика перетворилася на хобі, а справою всього життя стала дитяча пристрасть – саморобні літаки.

За плечима трикратного чемпіона СРСР із повітряного бою, майстра спорту міжнародного класу з авіамоделізму Анатолія Дубинецького – 13 власних світових рекордів та майже 30 – його учнів. Каже, особисті досягнення ніколи не були самоціллю – набагато більше задоволення отримував від успіхів вихованців. Як зробити власне захоплення професією й досягти в ній успіхів – у рубриці ДніпроОДА «Наші люди».

Анатолій закохався у політ ще у ранньому дитинстві. Хлопчика дивувало – як це птахи, такі важкі, й не падають? Чим більше дізнавався, тим сильніше захоплювався цим унікальним явищем. До літаючих пристроїв завжди було особливе ставлення. Перші моделі створив вже у шкільному авіамодельному гуртку.

Отримавши освіту математика, Анатолій обрав справою життя авіамоделізм.

Згадує, як у 70-ті в Тихому океані робив аерофотозйомку з власного літального апарату – у складі гідрометеорологічної експедиції. Вже тоді його безпілотник був оснащений двигуном на кшталт тих, що нині використовуються у квадрокоптерах.

«Авіамоделізм – не лише технічний, але й творчий вид спорту. Щоб ставити рекорди, необхідно робити нестандартні моделі, які за параметрами мають перевершувати попередників. Тож, на мою думку, кожен літаючий апарат – справжній витвір мистецтва», – сказав Анатолій Дубинецький.

У 80-ті Анатолій створив школу авіамоделізму у селі Жовтневе – нині Вакулове Софіївського району. Невеличкий шкільний гурток переріс у справжню спортивну базу з авіамоделізму.

«Мені завжди цікаво було займатися з дітьми. Передавати їм власний досвід та захоплення літаками. На рахунку моїх вихованців – майже півсотні всесоюзних юнацьких рекордів і 27 – світових. Наша гордість – 14-кратна рекордсменка світу Тамара Войтенко. Вона й зараз мешкає у Вакуловому», – розповів Анатолій Дубинецький.

Серед вихованців Дубинецького завжди було багато учнів місцевої школи-інтернату – нині Жовтневого навчально-реабілітаційного центру. І зараз 78-річний тренер веде там авіамодельний гурток. Має понад 20 вихованців.

Продовжує й конструювати. Розробив справжній повноцінний безпілотник, який у 2014-му брав участь у навчаннях 40-го батальйону територіальної оборони області.

«Політ – це справжнє диво, яке подарувала природа. Та тепер воно підвладне і людині», – поділився Анатолій Дубинецький.




Gorod.dp.ua на Facebook.


Моделист  (06.06.18 14:17): Здоровья и удачи Вам Анатолий!!!
Очень правильным делом занимаетесь!
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті