Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
09:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині двоє посадовців опинилися на лаві підсудних за спробу заволодіти 150 тисячами грн

На Дніпропетровщині двоє посадовців опинилися на лаві підсудних за спробу заволодіти 150 тисячами грн

Чиновники завищили обсяг та вартість виконаних робіт з капітального ремонту готелю.

Прокуратурою Дніпропетровської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно заступника генерального директора з капітального будівництва державного підприємства та директора товариства з обмеженою відповідальністю за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15 ч.3 ст.191 та ч.1 ст.366 КК України (закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб; внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей).

Так, у листопаді 2017 року між державним підприємством та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір на виконання робіт з капітального ремонту приміщень готелю. Вступивши у попередню змову, заступник генерального директора з капітального будівництва державного підприємства та директор товариства з обмеженою відповідальністю внесли до офіційних документів неправдиві відомості щодо фактичного обсягу та вартості виконаних робіт з метою заволодіння державними коштами у сумі понад 155 тис грн.

Посадовці виконали всі дії для досягнення свого злочинного наміру, проте з незалежних від них причин оплата фактично невиконаних робіт проведена не була.

Також, прокуратурою встановлено, що у липні 2016 року між вказаним державним підприємством та іншим товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду на суму понад 1 млн грн. Після оплати частини коштів за виконані роботи у сумі 700 тис грн, заступник генерального директора з капітального будівництва держпідприємства повідомив, що для отримання повної суми, підрядник повинен передати йому неправомірну вигоду у сумі 160 тис грн.

Крім того, під час проведення санкціонованого обшуку за місцем мешкання посадовця та його доньки правоохоронними органами виявлено та вилучено не тільки вказані грошові кошти, а й 50 патронів калібру 5,6 мм, які зловмисник зберігав без передбаченого законом дозволу.

Він також обвинувачується у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.368 та ч.1 ст.263 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди; незаконне поводження з бойовими припасами).

Судовий розгляд кримінального провадження триває.

Gorod.dp.ua на Facebook.


ОЛо  (30.05.18 14:56): А если б мульен укралиб - сразу в губернаторы Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті