Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
00:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В кожному районі Дніпропетровщини відкриють інклюзивно-ресурсні центри

|«« «« »» »»|

В кожному районі Дніпропетровщини відкриють інклюзивно-ресурсні центри. Таке рішення сьогодні в облдержадміністрації скріпили Меморандумом між ДніпроОДА та місцевими громадами, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Дніпропетровщина – лідер в Україні із впровадження інклюзивної освіти. Область працює над створенням у школах освітнього середовища для особливих дітей. У 2017 році перший в Україні інклюзивно-ресурсний центр відкрили у Солонянській опорній школі. Цей проект – частина соціальної програми «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» голови Благодійного Фонду Порошенка, дружини Президента України Марини Порошенко. Нині такий досвід поширюватиметься на всю область», - зазначив Валентин Резніченко.

Інклюзивно-ресурсні центри (ІРЦ) облаштовуватимуть за проектом Фонду Порошенка. Їх відкриватимуть при школах та в нових, окремо зведених будівлях. Такі центри з’являться в усіх містах, районах і громадах. Відповідне рішення скріпили Меморандумом. Його підписала ДніпроОДА з головами міст, райрад, об’єднаних територіальних громад.

«Діти з особливими потребами не будуть навчатися в інтернатах радянського типу, як раніше. Створення інклюзивно-ресурсних центрів дає можливість ввести особливих дітей в сучасну українську школу. Завдяки цьому дітлахи відчуватимуть себе комфортно”, - розповів перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман.

В ІРЦ займатимуться діти від 2 до 18 років.

«Інклюзивно-ресурсні центри потрібні в кожному районі, в кожній громаді. Адже має бути доступ до освіти всім без винятку дітям», - поділилася голова Гречаноподівської сільської об'єднаної громади Галина Усик.

Нині в регіоні вже 150 інклюзивних навчальних закладів, які відвідують близько 500 учнів. У 2017 році у школах Дніпропетровщини облаштували більше півсотні медіатек та 18 ресурсних кімнат.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Горожанин  (19.02.18 18:19): Простые школы и учебу в них "до ума" не доведут и поборы в них ,а потянуло еще... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті