Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 05 липня 2024
20:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі працює єдиний в Європі зимовий центр для підготовки воднолижників та вейкбордистів

|«« «« »» »»|

В Дніпрі розпочали підготовку до нового сезону українські воднолижники. Готуються юні спортсмени у басейні, що є дуже важливим фактором для фізичної підготовки та відпрацювання технічних елементів.

Для юних та дорослих спортсменів це взагалі унікальна нагода, оскільки можливість тренування і змагань воднолижників у басейні є тільки в Україні у Дніпрі, де кілька років назад, в басейні Дніпровського Національного Університету імені Олеся Гончара спочатку встановили пристосування та реверсивну лебідку для занять воднолижним спортом. Вона дозволила готуватися спортсменам у зимовий період, оскільки кліматичні умови нашої країни взимку не дають можливості повноцінно проводити тренувальний процес, а можливість їхати за кордон у південні країни є не кожного спортсмена.

Саме тут тренери збірної України з воднолижного спорту взимку готували наших майбутніх чемпіонів і саме тут шліфується майстерність вітчизняних юних воднолижників у фігурному катанні. А цей вид є вже візитівкою нашої національної команди. За спеціальним пультом тільки тренери. Вони відповідальні за кожного свого вихованця.

У грудні 2017 році поруч з доріжкою для занять воднолижним спортом у басейні Палацу спорту Дніпровського національного університету встановлена реверсивна канатна дорога для занять вейкбордингом. Відтепер в Україні з'явився єдиний у Європі. своєрідний повноцінний зимовий центр для занять воднолижними видами спорту. Це дозволить не тільки ретельн іше відпрацьовувати елементи фігурного катання, а й дозволить зробити стрибок у підготовці юних українських вейкбордистів.

Оптимізму додає той факт, що у минулому році у Дніпрі відкрили першу ДЮСШ з воднолижних видів спорту, яка дозволить підняти рівень підготовки майбутніх чемпіонів. І вже у новому 2018 році провели перші змагання відкритого чемпіонату Дніпра з воднолижного спорту і вейкбордингу для найменших. У стартах взяли участь 45 юних спортсменів з Дніпра та Києва. Серед учасників глядач і побачили і наймолодшого в УкраЇні дворазового чемпіона світу з водно лижного спорту. Він теж у Дніпрі готується до нових стартів і мріє про нові перемоги.

Як зазначив головний тренер збірної команди України з воднолижного спорту Максим Семавін - наступні змагання у басейні для прихильників цих видів спорту відбудуться 3 березня. Спортсмени змагатимуться у відкритому чемпіонаті Дніпра серед дорослих. А вже наприкінці березня проведуть першість ДЮСШ серед молоді.

Gorod.dp.ua на Facebook.


777  (07.02.18 11:28): Вообще-то, эта система работала в бассейне ДГУ еще в 1980-е годы. Идею выдвинули тогда братья Нехаевские, одни из первопроходцев водных лыж в стране.
Так что, все новое, - хорошо забытое (и порушенное) старое...
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (53)

•  Чому зникає зв’язок під час відключень світла? У Дніпрі мобільні оператори дали пояснення (9)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (7)

•  Дніпрянин придумав, як зробити безкоштовні акумулятори холоду, які «врятують» холодильник (7)

•  Невдалий маневр через знеструмлення мережі: у Дніпрі зіткнулися трамваї №12 та №16 (6)

•  Історія Дніпра: Де було відкрито перший критий басейн нашого міста (6)

•  У Міненерго сподіваються, що ситуація з відключеннями світла покращиться у найближчі тижні (5)

•  На Дніпропетровщині температура повітря сягнула 39°С: що радять фахівці від спеки (4)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (4)

•  Тендер: У Новомосковську хочуть витратити десятки мільйонів гривень на заміну одного ЦНАПу двома новими (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті