Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
17:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Більше мільйона гривень для обдарованих старшокласників виділила з бюджету Дніпропетровська обласна рада

Більше мільйона гривень для обдарованих старшокласників виділила з бюджету Дніпропетровська обласна рада

Стартував обласний етап конкурсу-захисту наукових робіт Малої Академії Наук України. Переможці будуть отримувати іменні стипендії за свої дослідницькі роботи.

Всього на ІІ (обласний) етап подано 800 наукових робіт з 32 міст та районів області. Щороку МАН України залучає до своїх лав близько ста тисяч обдарованих школярів. Окрім спеціалізованих знань за окремими напрямами, у молоді формується активна громадянська позиція, виховується самостійність, наполегливість, вміння обстоювати власну думку. Голова обласної ради Гліб Пригунов переконаний:

«За активною та ініціативною молоддю стоїть майбутній розвиток країни. Щороку ми виділяємо кошти на стипендії з обласного бюджету, аби заохотити школярів до наукової діяльності. Цей конкурс-захист вкотре доводить, що Дніпропетровщина має величезний потенціал, талановитих і перспективних молодих людей. Вважаю за необхідне підтримувати та розвивати їх таланти.»

Окрім матеріального заохочення, обласна рада підготувала клопотання до Кабміну стосовно змін Правил прийому абітурієнтів до вищих навчальних закладів! Суть в тому, що переможці обласних олімпіад, в тому числі й учні Малої Академії Наук, повинні мати певні преференції при вступі до вишів на місцях. Головне завдання сьогодні, щоб обдарована молодь залишалася в Україні та власне в області.

На урочистій церемонії відкриття виступив заступник голови Дніпропетровської обласної ради Олександр Доброгорський:

«Підтримка талановитої молоді, зокрема і членів Малої Академії Наук – це один із пріоритетів роботи обласної ради.»

Довідка:
Конкурс проходить на 12 наукових відділеннях: історія, філософія, суспільствознавство, наука про Землю та інші. Цього навчального року до лав Дніпропетровського відділення МАН долучилися більше п’яти тисяч школярів. Всього науково-дослідницькою діяльністю в області охоплено понад 12 тисяч старшокласників. Переможці у кожній секції представлятимуть Дніпропетровщину на ІІІ етапі конкурсу у м. Київ.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Горожанин  (05.02.18 09:27): уже школьником есть возможность попробовать себя в роли исследователя.Ознакомиться с правилами оформления работ, научиться донести свои идеи другим, основываясь на уже изученном. В общем творческая работа.
Развитие экономики базируется на использование новых технологии. В этих работах много есть интересного.
Поддерживаю.
Відповісти | З цитатою
женя  (04.02.18 22:37): коменты воры стерают Відповісти | З цитатою
Стоик  (02.02.18 17:47): Молодым дорогу. Старикам почет и уважение.
Это хорошая мотивация для молодёжи, на далеко идущие планы. Организаторы дальновидны :)
Відповісти | З цитатою
Я  (02.02.18 17:41): При всем желании написать какую-нибудь гадость про власть воздержусь. Тут годное дело. Хоть некоторые рожи и пиарятся. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті