Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
11:47

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина успішно використовує можливості децентралізації для регіонального розвитку

Дніпропетровщина успішно використовує можливості децентралізації для регіонального розвитку

Дніпропетровщина ефективно використовує можливості реформи місцевого самоврядування.

У нових умовах область однією з перших в Україні спрямувала синергію бюджетів різних рівнів на розвиток територій. Наразі успішну практику переймають інші регіони, відзначив Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко під час підсумкової прес-конференції в Києві.

«Дніпропетровщина завжди була й лишається потужним регіоном в Україні. І це стосується не тільки економічного потенціалу. Наразі область у лідерах за кількістю об’єднаних громад та реалізованих у них інфраструктурних проектів. Вагомими є і якісні зміни. Це ремонт доріг, спорудження садочків і спортивних майданчиків, модернізація шкіл. І в цьому важливу роль відіграє синергія бюджетів різних рівнів, яку Дніпропетровська область вдало використала першою в країні», – підкреслив Геннадій Зубко.
Такі приклади господарювання на місцях свідчать не тільки про успішні результати реформи децентралізації, а й про нову якість життя українців, переконаний урядовець.

У 2017-му році на Дніпропетровщині втілили близько 200 інфраструктурних проектів.

«Дніпропетровщина вкладає інвестиції в інфраструктуру та європейську перспективу регіону. Основна мета – нова якість життя людей, нові соціальні об’єкти й сервіси, – зазначив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко. – Децентралізація, ініційована Президентом Петром Порошенком, є безумовним успіхом України. Головне – розумно скористатися можливостями реформи. Вона підвищує зацікавленість у збільшенні місцевих бюджетів, мотивує до пошуку додаткових ресурсів, сприяє регіональному розвитку».
Торік держава підтримала міста, райони й об’єднані громади Дніпропетровщини майже на 1 млрд грн.

Загалом протягом 2015-2017 років у партнерстві держави й громад в Україні реалізовано майже 5 тисяч інфраструктурних проектів. Це об’єкти дорожньої інфраструктури, дитячі садочки та школи, спортивні майданчики, будинки культури.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті