Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
18:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У ДніпроОДА презентували альманах «Заради них»

|«« «« »» »»|

Близько трьох десятків зворушливих історій АТОвців та їхніх рідних. Незабутні замальовки з життя, закарбовані у майже сотні світлин та зібрані в одному альманаху.

Видання, що тільки-но вийшло друком, презентували у ДніпроОДА.

«Цьогоріч організували декілька фотосесій за участю АТОвців та їхніх родин. Кожного разу презентували тематичні виставки. Ідея видати альманах виникла спонтанно – вирішили об'єднати в одній книзі всі історії. Їх зібрали близько 30-ти. Формат саме періодичного видання був обраний недаремно. Наступного року плануємо продовжити проект», – зазначила координатор Центру допомоги бійцям АТО при ДніпроОДА Наталія Шуліка.

Альманах об'єднав п'ять частин великого фотопроекту ДніпроОДА – «Заради них». Відкриває книгу розділ «Ветеран – ветерану», до якого приєдналися АТОвці та ветерани Другої світової. В інших – бійці зображені разом із родинами. Завершує книгу зворушлива частина – «Перерваний політ» – сімейні портрети на чорному тлі, яке символізує втрату, та білому – воно означає надію.

На одній із таких світлин – родина Тетяни Ткач. Жінка втратила на війні сина.

«Все, що у нас залишилось, – лише пам'ять про Андрія. Тому для всіх нас було дуже важливо взяти участь у цьому фотопроекті», – поділилася Тетяна.

Ідея, що пронизує всі світлини, – закарбувати на фото тих, заради кого хлопці поклали власне здоров'я, а дехто – й життя. Найрідніших.

«Мій батько воював і загинув заради нашого майбутнього. Він був дуже добрим, дуже сміливим і я пишаюся ним!», – сказав Максим Губа.

Зі світлин на нас споглядають мужні й нескорені українські воїни. Але на кожній сторінці вони – різні. Ми бачимо хлопців і турботливими батьками, і люблячими синами, і вірними чоловіками.

«Всі хлопці – яскраві особистості. Мені дуже цікаво було працювати з ними та їхніми чудовими родинами. На знімальному майданчику завжди панувала атмосфера тепла, любові та взаєморозуміння», – зазначив фотограф, автор світлин Ігор Співак.

Дві яскраві світлини розповідають про родину Бараненків. АТОвець Сергій – разом із батьком Іваном Олександровичем. На війні хлопець знайшов вірного друга. Пес на прізвисько Альфа потрапив у батальйон маленьким цуценям. Сергій опікувався ним, а чотирилапе створіння віддячувало йому і побратимам – завжди відчувало наближення обстрілу та попереджало бійців про небезпеку.

«Ми з хлопцями дуже задоволені тим, що взяли участь у фотопроекті. Це пам'ять. Нехай наступні покоління з цих світлин дізнаються про справжніх Героїв», – розповів АТОвець Ігор Сулім.

На презентацію прийшли АТОвці разом із близькими – загалом п'ять родин. У подарунок альманах отримають усі учасники фотопроекту.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті