Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
10:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Вісім офісів ЦНАПів Дніпропетровщини придбали обладнання для видачі біометричних паспортів

Вісім офісів ЦНАПів Дніпропетровщини придбали обладнання для видачі біометричних паспортів

У ЦНАПі Кривого Рогу, його філії, а також в Олександрополі вже можна отримати біометричні паспорти. Ще п'ять Центрів надання адмінпослуг вже придбали обладнання для оформлення таких документів.

Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Наближати адмінпослуги до всіх мешканців області, незалежно від місця їхнього проживання. На Дніпропетровщині вже працює понад півсотні офісів ЦНАПів. Там надають близько 200 найпопулярніших адмінпослуг, та їх кількість постійно зростає. Так, у 7 Центрах та одній філії придбали обладнання для оформлення паспорту громадянина України у вигляді картки та біометричного закордонного паспорту. У трьох з них ці затребувані послуги вже надають, решта – підключає обладнання», - розповів Валентин Резніченко.

Перший в області ЦНАП, який розпочав видавати біометричні паспорти, знаходиться у Кривому Розі – там цю послугу запустили у липні. З грудня такий сервіс працює і у філії криворізького Центру - у Центрально-Міському районі міста.

Новим сервісом вже користуються і в ЦНАПі Олександрополя Солонянського району. Це перший в Україні сільський Центр, де видають біометричні паспорти. Мешканцям села та навколишніх населених пунктів не потрібно їхати 50 км до райцентру. Оформити документи вони можуть швидко та з комфортом.

«Це – один із прикладів децентралізації. Коли людині не потрібно їхати за кілька десятків кілометрів за одним папірцем, витрачаючи на це час та гроші. Все можна оформити прямо в рідному селі або громаді – у сучасному Центрі надання адмінпослуг», - пояснив Валентин Резніченко.

У Слобожанському, Дніпрі, Апостоловому, Кам'янському та Нікополі ЦНАПи підключають обладнання для видачі біометричних паспортів. Послугу планують запустити вже на початку наступного року.

Загалом на Дніпропетровщині 56 ЦНАПів та їх філій. Це найбільше в Україні.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті