Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
13:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпровській міськраді відкрили виставку, присвячену інклюзивній освіті

|«« «« »» »»|

1 грудня до Міжнародного дня людей з інвалідністю у фойє міської ради Дніпра презентували виставку «Школа відкрита для всіх».

На ній представлено майже 30 робіт, на яких зображені діти з особливими освітніми потребами під час уроків. Фотографії зроблено у закладах, де є інклюзивні класи.

«Діти з особливими освітніми потребами мають стати особистостями, як і всі інші діти. Наше головне завдання – зробити так, щоб ці діти не почувалися інакшими. Вони мають вчитися, спілкуватися і жити таким самим життям, як і інші діти. Цьогоріч ми відкрили близько 50 інклюзивних класів, наступного року плануємо стільки ж», – зазначив заступник міського голови Олександр Шикуленко.
Виставку організовано спільно з громадськими організаціями «Ангели дитинства» та «Особливе дитинство». На відкриття завітали директори шкіл, які впровадили інклюзивне навчання, та батьки дітей з особливими освітніми потребами. Головна мета експозиції – привернути увагу до розвитку інклюзивної освіти, а також продемонструвати батькам здорових дітей, що хлопці та дівчата з інвалідністю нічим не відрізняються від інших школярів.

«Такі заходи потрібні для інформування про те, що існує проблема інвалідності у дітей та є різні шляхи її вирішення. Завдяки інклюзії моя дитина навчається не у спеціалізованому, а у загальноосвітньому закладі. До садочка син не ходив. Я боялася, як сприйматимуть мою дитину. Але після багатьох занять та підготовки ми успішно відправили його до школи», – сказала мама дитини з аутизмом Оксана Букач.
Виставка працюватиме у мерії до 12 грудня.

Довідка. Наразі у Дніпрі освіту здобуває 1 074 дитини з особливими освітніми потребами. Для цього у місті працює 150 інклюзивних класів на базі 50 освітніх закладів. Супровід під час навчання таких дітей забезпечують психологи, вчителі та їхні асистенти, соціальні та корекційні педагоги.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Читатель  (03.12.17 00:02): Не все родители хотят,т чтобы их ребенок с особыми потребностями учился в классе где 30-35 человек у родителей должен быть выбор индивидуальное обучение когда ребенок приходит в школу к закрепленному за ним учителю при этом числится в классе, участвует по желанию в классных мероприятиях, экскурсиях Відповісти | З цитатою
Кризис  (01.12.17 20:15): Алексеева ещё рулит ??? :( Відповісти | З цитатою
анел  (01.12.17 18:37): Все это замечательно только школы имели ввиду эту инклюзию. Им выгоднее таких детей на домашнем обучении держать. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті