Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 12 травня 2024
19:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Магістраль Дніпро-Запоріжжя ремонтують вперше за роки незалежності України

|«« «« »» »»|

Міжнародну трасу між Дніпром і Запоріжжям продовжують капітально ремонтувати. Дорогу асфальтують з двох боків – від обласного центру й від кордону із Запорізькою областю.

Такий ремонт магістралі – вперше за роки незалежності України, зазначив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Президент України Петро Порошенко акцентує, що завдяки децентралізації в регіонах з’явилися додаткові кошти на відновлення дорожньої інфраструктури. Дніпропетровщина утримує лідерство за темпами будівництва доріг в Україні. Цьогоріч ремонт триває не тільки на комунальних шляхах, а й на державних трасах. Роботи ведуться на криворізькому, донецькому та запорізькому напрямках. Йдеться виключно про капітальний ремонт», – зауважив Валентин Резніченко.
На трасі Н-08 сполученням Дніпро-Запоріжжя роботи тривають. Такого глобального ремонту автомагістраль не знала з 80-х років минулого століття.

У комплексі робіт – вирівнювання, укладання 12-сантиметровгого пласту асфальтобетону та верхнього шару покриття. Останній штрих – нанесення розмітки, монтаж нових дорожніх знаків та благоустрій узбіч. Усього у такий спосіб планують оновити 36 км шляху.

Підрядники наголошують, ведуть роботи згідно з технічним завданням, необхідною технікою забезпечені в повному обсязі Першочергова вимога до дорожників – якість.

«Гарантійний термін нового покриття – п’ять років. У разі додаткового фінансування та за сприятливих умов роботи проводитимемо й надалі», – наголосив в.о. начальника Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області Генадій Немога.
Запорізьке шосе – з інтенсивним рухом транспорту. Щодобове по ньому проїздить майже 12 тисяч автомобілів, третина з них – вантажівки.

Дніпрянин Руслан Куркін трасою курсує регулярно. Радіє, що за довгі роки дорога набуває європейського виду.

«Зробили добре. Щоправда, поки що не скрізь. По старому асфальту їздити терпимо, по новому – просто супер. Зараз на Запоріжжя найприємніша поїздка», – вважає водій.
Шлях буквально щодня змінювався на очах Петра Суржика: на узбіччі запорізької траси чоловік страхує машини.

«Дорога була жахливою. Такі ями, що колеса в машин відривалися, – згадує чоловік. – Цьогоріч дорогу не впізнати: і асфальт двошаровий, і розмітка, і велосипедистам є де проїхати. Вода не затримується – покриття слугуватиме довше. Словом, траса зроблена на совість».
Це лише перший етап масштабного ремонту – роботи продовжаться й наступного року.

Крім ремонту автомагістралей, на Дніпропетровщині другий рік поспіль ремонтують комунальні дороги. Понад 300 шляхів уже зроблено, у 2017-му оновлюють ще 160.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Iryna  (31.10.17 12:04): В статье написано: "В этом году ремонт продолжается не только на коммунальных дорогах, но и на государственных трассах. Работы ведутся на криворожском, донецком и запорожском направлениях". "Речь идет исключительно о капитальном ремонте". А правда ли это? Я регулярно езжу на донецком направлении с правого берега на левый по проспекту Правды, ч/з Подгороднее и дальше аж до развязки, где выезд на международную трассу Москва-Симферополь. И никакого капитального ремонта там нет и в помине. Там есть небольшой участок нормальной дороги от п.Подгороднее до поворота на Новомосковск. Но этот участок дороги небольшой и он был сделан еще несколько лет назад. Остальная дорога в этом направлении просто ужасная... Відповісти | З цитатою
возмущенный  (30.10.17 21:26): Если бы еще некоторые дятлы не ездили по закрытым участкам дороги Відповісти | З цитатою
ватникам  (30.10.17 21:06): Владо-фобы в своём репертуаре! Всё всегда не так или зрада где-то. Даже, когда хорошие дела делаются. Відповісти | З цитатою
Днепропетровск  (30.10.17 19:59): ...а распил бабла, под патриотические лозунги, тем временем шёл своим чередом...толпа скакала и всем было хорошо... Відповісти | З цитатою
Ehtcf  (30.10.17 14:29): А хто-ж посмел не делать это все 25 лет - иго москальское или карманы ненасытные? Відповісти | З цитатою
!!!  (30.10.17 12:57): Сделали они...! От Объездной до Поста сплошные ямы. Зимой вообще овраги будут. Где сделали , кому сделали --- не понятно. Посадить в ланос и прокатить по этому участку всех пиарщиков пока зубы не повылетают! Відповісти | З цитатою
Pravdarub  (30.10.17 12:55): Или как всегда сбрехали, что ремонтируют впервые за годы независимости, или сами того не сознавая, признали что в совке сделали так, что на 26 лет хватило. Відповісти | З цитатою
Александр  (30.10.17 12:19): С двох сторон, а, какже. Со стороны Днепра как сделали 2 км (положили второй слой асфальта), так техники уже месяца два не видно Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті