Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
16:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Питну воду отримали понад півтисячі мешканців Зеленої Балки

Питну воду отримали понад півтисячі мешканців Зеленої Балки

У Широківському районі завершили будівництво 10-кілометрового магістрального водоводу.

Його підвели до села Зелена Балка, у якому мешкають понад півтисячі людей. Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«За останні два роки на Дніпропетровщині збудували та реконструювали понад 40 водоводів – водою забезпечили близько 300 тисяч жителів області, - акцентував Валентин Резніченко. – Нова якість життя мешканців сіл і міст – одне з першочергових завдань Президента України Петра Порошенка перед владою на місцях. Тож будуємо дитсадки, модернізуємо школи, створюємо парки, ремонтуємо дороги та прокладаємо водоводи».
Централізоване водопостачання з’явилося в Зеленій Балці. Вода тепер діставатиметься до села новим водоводом. Це перший інфраструктурний проект Новолатівської об’єднаної громади, до складу якої входить населений пункт.

«Сьогодні за підтримки ДніпроОДА здійснилася наша заповітна мрія. Наступного року плануємо прокладати розвідний водовід по 12 вулицям села, – зазначив голова Новолатівської об’єднаної громади Олександр Зубрій. – Усі ці кроки – завдяки реформі децентралізації. Громади отримали більше повноважень і ресурсів – намагаємося користуватися ними з розумом».
Люди називають цей день історичним: чекали на нього зо два десятки років.

«Як відійшов колгосп – так і води не стало. Увесь цей час користувалися привозною. А вона не з дешевих: за три куба – 250 гривень. Аби надовше вистачало, економимо. А ще сподіваємося, мов на Бога, на дощову воду. Вона для прання та господарства, – розказала мешканка Зеленої Балки Анісія Дерхо. – Тепер в нас буде вода з-під крану. То велика радість».
У перспективі до магістрального водоводу підключать села Макарівка, Червоний ранок та Нове – з питною водою будуть ще півтисячі мешканців, у яких її споконвіку не було.

У 2017-му на Дніпропетровщині будують та реконструюють 13 водоводів – у Дніпровському, Криничанському, Томаківському, Софіївському, Широківському, Новомосковському, Верхньодніпровському та Криворізькому районах. Це забезпечить питною водою майже 20 тисяч сільських мешканців, у яких її раніше не було.







Gorod.dp.ua на Facebook.


dem  (18.10.17 14:49): "Бесплатная" вода по цене "Мерседеса". Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті