Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
18:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Чотири тисячі мешканців Карнаухівки врятували від підтоплень

|«« «« »» »»|

У селищі Карнаухівка поблизу Кам'янського ліквідували підтоплення – розчистили зливову систему та побудували колектор. Від ґрунтових вод більше не потерпатимуть майже чотири тисячі місцевих.

Про це розповів голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Поліпшення екологічної ситуації у Дніпропетровській області – одне з завдань, поставлених Президентом України Петром Порошенком. Цього року втілюємо екопроекти, спрямовані на покращення умов проживання людей. Серед них й ліквідація підтоплень у Карнаухівці», - зазначив Валентин Резніченко.

Мешканці Карнаухівки десятки років страждали від підтоплень. Між будинками була заросла деревами та кущами балка, в яку стікали всі ґрунтові води селища. Вода просочувалася в підвали житлових будинків. Все це призводило до руйнування осель.

«У нас стояла у підвалі вода, під стелю аж. В хатах все мокро, сиро – стіни були в цвілі», - розповіла мешканка селища Анна Косотко.

ДніпроОДА взялася вирішити проблему. Ремонтники розчистили балку та побудували колектор довжиною 300 метрів. По ньому ґрунтові води стікають в рибний канал. Аби він не засмічувався, встановили спеціальну решітку, яка затримує листя та гілки.

«Вода постійно розмивала ґрунт та заглиблювала канаву. Зараз її забетонували і вода не накопичується – наші домівки врятовані», - розповів мешканець селища Володимир Котляр.

Вирішувати екологічні проблеми ДніпроОДА допомагає Карнаухівці другий рік поспіль. У 2016 році там реалізували проект із захисту від зсуву ґрунту.

«Ми дуже вдячні, що в облдержадміністрації звертають увагу на наші проблеми і ми отримуємо допомогу», - розповіла Карнаухівський селищний голова Тетяна Фріске.

Цьогоріч на Дніпропетровщині втілюють близько 20 екопроектів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті