Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 30 травня 2024
15:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровщина має стати майданчиком для інноваційних освітніх технологій

Дніпропетровщина має стати майданчиком для інноваційних освітніх технологій

Дніпропетровська область невдовзі має стати майданчиком для впровадження нових освітніх технологій. Таку думку висловив заступник міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич на зустрічі з освітянами області в Національному гірничому університеті.

Учасники заходу обговорили реформу галузі, яку планують розпочати восени із прийняттям нового закону «Про освіту».

«Дніпропетровщина – область з величезним промисловим та науковим потенціалом. Вона може і повинна стати майданчиком впровадження інноваційних технологій в освіті. Зокрема мова йде про так звану «дуальну» освіту, коли студент не весь час проводить в університеті, а багато практикується на виробництві. Таким чином «на виході» ми зможемо отримати кваліфікованого практика», - розповів Юрій Рашкевич.

У планах реформаторів – так званий «студентоцентричний» підхід у роботі вишів. Його суть у тому, що навчальні програми будуть створювати після консультацій з роботодавцями та аналізу потреб і перспектив студентів. Це необхідно, аби розуміти, спеціалісти з якими знаннями їм потрібні.

«Системі професійної освіти буде приділена велика увага: ПТУ й коледжі, які готують молодших спеціалістів, зможуть претендувати на серйозну грантову підтримку від країн Євросоюзу», - підкреслив Юрій Рашкевич.

Ще один аспект осучаснення вітчизняної освіти – подвійне дипломування. Його будуть впроваджувати в галузі міжнародного навчання. Два з чотирьох років аспірантури наші науковці зможуть навчатися а кордоном, отримати український та зарубіжний дипломи, а потім – зобов'язані повернутися додому, зауважив Юрій Рашкевич.


Gorod.dp.ua на Facebook.


Жрец  (10.08.17 20:55): Ректора пенсионеры будут внедрять инновационные технологии, это анекдот для взрослых :) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті