Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
16:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині триває операція «Нерест-2017»

|«« «« »» »»|

У Дніпропетровській області продовжується операція «Нерест». Наразі риба відкладає ікру – ловити її не можна. Незважаючи на заборону, порушників на воді чимало. Виявляє браконьєрів рибоохоронний патруль.

У рейд разом з ним вийшла і ДніпроОДА.

На ставках, водосховищах та озерах області з 1 квітня по 10 червня заборонений промисловий і любительський вилов риби.

Рибоохоронний патруль вирушає в рейд акваторією Дніпра. У центрі уваги – риболови на березі та в човнах. Вони знаходять для лову затишні куточки, там же і ховають спійману рибу.

Риба піднімається із дна водойм ближче до поверхні, шукає затишні місця для відкладання ікри. Розпочинається період нересту. Першими йдуть на нерест щуки, потім – лящ, плітка, окунь. Коли вода добре прогріється, нерестяться коропи, карасі й лині.

Рибоохоронці наголошують: у період нересту рибі потрібні спокій і затишок. Від того, наскільки успішно пройде нерест, залежить чисельність риби у водоймах.

Дозволяють рибальство вудкою з одним гачком у спеціально визначених місцях, але з берега. Також можна ставати на весла, але на малих річках – Самара, Кільчень, Сура.

Знає правила рибалка зі стажем Володимир Заплава.

«На малих річках дозволяється рибачити з човна. Улов не повинен перевищувати п'яти кілограмів, – каже чоловік. – На воді вже з 21 травня. Один раз – гарний улов, інший – просидиш цілий день і повертаєшся додому з пустими руками».

Браконьєрським вважається вилов риби сіткою, колючими знаряддями, електрострумом, вибухівкою.

Щоб притягнути порушника до відповідальності, треба взяти його на гарячому.

«При здійсненні рибоохоронного рейду ми затримали громадянина, який ловив рибу сіткою. Правопорушника піймали поблизу села Новоселівка Новомосковського району, склали адміністративний протокол. Загальна вага вилову – 10 кілограмів, усього 42 рибини», – розказав головний державний інспектор рибоохоронного патрулю у Дніпропетровській області Олексій Попов.

За порушення правил рибальства у нерестовий період передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність – штраф від 340 до 6800 грн, або позбавлення волі до трьох років.

Крім того, за кожну незаконно виловлену рибину, незалежно від її розміру, нараховується штраф: сом – 425 гривень, щука – 340 гривень, судак – 510 гривень, лящ – 170 гривень.

Gorod.dp.ua на Facebook.


браконьер  (30.05.17 18:43): Браконьер со стажем! И горжусь этим! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті