Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
17:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Сергій Князєв проінформував щодо проміжних підсумків службового розслідування подій 9 травня

Сергій Князєв проінформував щодо проміжних підсумків службового розслідування подій 9 травня

У Дніпрі Голова Національної поліції України Сергій Князєв проінформував щодо проміжних підсумків службового розслідування подій 9 травня.

«Під час роботи комісії з проведення службового розслідування були зібрано матеріали, які можуть свідчити про непрофесійність дій та наказів керівників вищої та середньої ланки поліції в Дніпропетровській області» - розповів Сергій Князєв 17 травня під час брифінгу у Головному управлінні Національної поліції в Дніпропетровській області.

Також Глава Національної поліції зазначив, що під час охорони громадського порядку під час масових заходів відбулось безпідставне застосування заходів поліцейського примусу, спеціальних засобів, використання шоломів без відповідного маркування замість спеціальних жетонів, самостійне використання масок та відсутність спеціальних жетонів на однострої.

– Очевидним є невизначеність особи, яка повинна була здійснювати керівництво нарядами та координацію їх дій. Це призвело до неузгодженості та некерованості дій деяких рядових поліцейських, - розповів він.

- До забезпечення публічної безпеки та порядку під час проведення заходів не залучено жодного поліцейського, які пройшли навчання по курсу превентивної комунікації «антиконфліктні групи» та працівників патрульної поліції. Працівники підрозділів особливого призначення повинні залучатися лише у крайньому випадку, і лише у разі силового протистояння.

Щодо дій поліцейських прокуратурою області проводиться досудове розслідування кримінального провадження передбаченого ст. 365 КК України, оперативний супровід якого здійснюється Дніпровським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Усі матеріали, які збираються під час роботи комісії терміново надсилаються до прокуратури – відзначив Сергій Князєв.

«На сьогоднішній день звільнені з посад 2 керівника обласного рівня, 2 керівника поліції міста, відсторонено від виконання службових обов’язків 4 працівника полку поліції особливого призначення, у тому числі їх командир. Матеріали стосовно 3-х працівників поліції відправлені до прокуратури для долучення до кримінального провадження» - завершив він.

Наразі службове розслідування триває.

Станом на 17 травня, встановлено 25 осіб, які брали участь у сутичках та спровокували масову бійку. З них 14 особам оголошено підозру, 5 обрано міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою, 8 особам заочно вручено повідомлення про підозру та оголошено у розшук, ступінь вини ще 7 осіб встановлюється.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Князеву и Глуховере  (17.05.17 21:09): Руководитель Нацполиции Сергей Князев и генерал Виталий Глуховеря! ВОЗЬМИТЕ ПОД КОНТРОЛЬ и заставьте обалдуев из Шевченкивского ВП надлежащим образом вести расследование по № 12016040640003611, № 12015040640002752, № 12016040640003679, № 12015100060003380, № 12016040640003811. Второй год они морозяться, покрывают убийц, саботируют расследование и не х р е н а не хотят делать. Оборотни в погонах из этого ВП в свое время ухитрожопились даже вещдоки с трупа потерять. 12 мая, когда летели головы, мне телефон обрывали, чтобы только не ходила на прием к Глуховере, чтобы и им под горячую руку не досталось. Дочь погибшего Відповісти | З цитатою
Днепр_2  (17.05.17 19:21): Ну да, рядовые полицейские по своей инициативе одели маски и униформу без опознавательных знаков и начали избивать АТОшников.
Г-н Князев, вы понимаете, что именно так звучит ваше заявление?
Відповісти | З цитатою
Leizure  (17.05.17 18:49): Опять сдают полицию.Ничему и никого история не учит.Очень жаль.Имеем ту жизнь ,которую заслужили. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті