Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
07:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як вберегтися від укусу кліща

Як вберегтися від укусу кліща

Попереду святкові вихідні, коли більшість мешканців Дніпропетровщини вирушать на природу. Однак зараз активізуються кліщі. Їх укуси можуть призвести до небезпечних наслідків.

Як вберегти своє здоров’я та провести свята якнайкраще – радять фахівці у щотижневій рубриці сайту ДніпроОДА «Питання-відповідь».

«На свята хочу поїхати з друзями на природу. Мене цікавить, як можна вберегтися від укусу кліща», - питає мешканець Дніпра Євген.

Відповідає лікар-інфекціоніст Володимир Чумак.

«Підхопити кліща можна не тільки у лісах. Звичайна прогулянка у парковій зоні міста може нести небезпеку. Краще відразу одягайтеся в світле. Так швидше можна помітити кліща. Після відпочинку на природі – оглянути одяг та випрати його. Під час прасування добре прогладити шви – саме там найчастіше ховаються кліщі», - розповідає лікар.

Якщо ви помітили кліща на шкірі – в жодному разі не видаляйте його самостійно. Одразу треба звернутися до найближчого медпункту. Від звичайного кліща позбавитися легко, але є випадки, коли необхідне хірургічне втручання. Після того, як шкідника видалять, його необхідно віднести на лабораторне дослідження та перевірити на інфекції. За результатами медики призначать лікування.

«Характерною для укусу кліща є невеличка пляма, яка поступово збільшуватиметься у розмірах. Існує 3 стадії захворювання. Найлегша – перша, коли можна пролікуватися без ускладнень. Друга і третя стадії потребують кілька курсів антибактеріальної терапії», - додає фахівець.

Цього року на Дніпропетровщині вже зафіксовано 5 випадків укусів кліщів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Знаток  (18.04.17 23:43): Николай, не делайте выводов только на собственном опыте. Прежде всего, вакцинируют от энцефалита, которого в нашем регионе практически нет и вы столкнулись с медиками, которые понятия не имеют о болезни Лайма (к сожалению, типичная ситуация). Как думаете, откуда у меня знания о болезни Лайма? Своего клеща я поймал на проезжей части проспекта Гагарина когда ехал на велосипеде. Результат - через месяц резко положительная реакция крови и три недели в стационаре, внешних симптомов не было. Вот такой вот бред. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Николай  (18.04.17 08:44): Бред. Когда-то я тоже так думал. Пару лет назад подхватил клеща на Набережной. Вечером увидел, побежал сразу в больницу. На приемном покое клеща вытащили, залили едом и отпустили домой. Дома начитался кучу статей и на следующий день поехал в больницу - там сказали, что все нормально, не переживай, хочешь подстраховаться езжай на Канатку. Поехал туда, а там говорят, мол, во-первых чтобы исследовать - нужен клещ, а вообще даже если бы он был, то ничего бы не изменилось, т.к. у нас нигде вакцины уже несколько лет нет. Ну а вообще не беспокойся, у нас район не является эпидемиологическим и вероятность заболеть очень маленькая. Вот где-то там в Закарпатье там больше вероятность подхватить инфекцию, а у нас нет. Так что врачи говорят теорию, а на практике НИЧЕГО у них нет, пошлют тебя с твоими проблемами. А если вдруг с человеком что потом случится так с экрана кричат - он не вовремя обратился. Вот такие вот у нас реалии Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Знаток  (18.04.17 00:58): И, извините, не написал о еще одной особенности болезни Лайма. Она не передается от человека к человеку, так что заболев Б.Л., не бойтесь заразить своих близких и не бойтесь больного Б.Л. Відповісти | З цитатою
Знаток  (16.04.17 03:52): Что-то барахлило, дважды повтиорился пост, прошу прощения. Дополнение - до трети случаев болезни Лайма в первичной стадии могут протекать бессимптомно. Поэтому после укуса клеща в любом случае для уверенности что не заразились желательно через месяц сдать кровь на специфический иммуноглобулин. Если заразились, не паникуйте - в первичной стадии вылечат. Берегите здоровье, Б.Л. может привести к тяжелейшей инвалидности. Відповісти | З цитатою
Знаток  (16.04.17 03:46): Да, ребята, с вами не соскучишься. Сами читаете что пишете? О каком заболевании речь? Похоже, о болезни Лайма (но название болезни как-то, видимо по рассеянности, сумели не сообщить). Так при Б.Л. не просто пятно, а расширяющееся воспаление в форме кольца. Клеща в лабораторию нужно нести ЖИВОГО (это вы тоже забыли написать) И, если увидели кольцевое воспаление (эритему), нужно бегом бежать к врачу-инфекционисту. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1  (15.04.17 10:29): Только в Днепр. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті