Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
12:36

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Вуличну експозицію Музею АТО поповнить новий експонат

Вуличну експозицію Музею АТО поповнить новий експонат

Із донбаських шляхів – на виставку. На вуличній експозиції Музею АТО з'явиться новий експонат. Передаватиме енергетику війни на Сході України броньований Land Rover Discovery.

Три роки поспіль машина долала бездоріжжя Донбасу, евакуювала поранених, рятувала бійців. Усі, хто сидів за її кермом, кажуть: вона неймовірно живуча.

«Дніпропетровщина однією з перших стала на захист Вітчизни. Заради миру не шкодували життя військові, добровольці, волонтери, медики. Кожному патріоту присвячений перший в Україні Музей АТО. На вуличній та внутрішній експозиціях – понад 5 тисяч рідкісних експонатів. Музей постійно поповнюється», – підкреслив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

На експозиції просто неба займе місце броньований Land Rover Discovery. Автівка відправилася в зону АТО у 2014-му. Бойове хрещенням пройшла поблизу Донецького летовища та Пєсок.

«Машину передали на «передок» волонтери «Народного тилу». Зовні вона зовсім не схожа на танк, але на фронті довела: може дати йому фору», – розказав радник голови ДніпроОДА Іван Начовний. – Автівка пережила декілька бойових зіткнень. Сьогодні вона не підлягає ремонту – її пригнали на покій».

На машині їздили бійці, волонтери, медики, військові журналісти. Вона вивозила з-під обстрілів поранених.

«Машина дуже живуча. Коли виїздили із Пєсок, двигун на ладан дихав. Проте автівка протягнула ще 40 кілометрів, – згадує військовий журналіст Олесь Кромпляс. – На фронті я недовго їздив за кермом цього авто. Але це пам'ять на все життя. Коли побачу машину знову, не втримаюся – обніму й розплачуся».

Це не остання машина з передової для виставки, упевнений один із зачинателів Музею АТО Юрій Фанигін. Не виключає, що під бойові авто знадобиться окремий майданчик.

«Там можна буде зібрати десятки безцінних авто-експонатів. Кожен – зі своєю унікально історією, – говорить Юрій Фанигін. – Машини – це зв'язок між миром та війною. Залізні коні увічнюють пам'ять героїв сучасності».

Перший в Україні Музей АТО відкрила ДніпроОДА. Вулична експозиція з'явилася у травні 2016-го, внутрішня – у січні 2017-го. Вони розповідають про подвиг мешканців області, які захищали східні кордони країни. Над створенням Музею працювали волонтери, АТОвці, історики, музейники, художники, дизайнери. Відвідати його можуть всі бажаючі.


Gorod.dp.ua на Facebook.


житель  (05.04.17 14:33): Интересно, а ВИН код этой машины как будет в базе светиться? ))) Відповісти | З цитатою
Евгений  (05.04.17 14:10): "Передавать энергетику войны на Востоке Украины"
О мире нужно думать, детей растить а не тащить сюда этот хлам с "энергетикой"
Придурки блин одноклеточные...
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті