Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
13:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

9 порад, як вберегти господарство від африканської чуми свиней

9 порад, як вберегти господарство від африканської чуми свиней

Африканська чума свиней – вірусна хвороба, яка проходить майже безсимптомно, але швидко розповсюджується і призводить до гибелі тварин.

Запобігти цій проблемі можна, якщо власники підприємств будуть пильними і дотримаються основних правил. Про них розповіли в управлінні агропромислового розвитку ДніпроОДА.

Африканська чума свиней не є загрозою для людей. Проте, несе небезпеку для тварин і завдає значних матеріальних збитків господарям. Цього року в декількох областях України зафіксовані випадки виникнення цього захворювання. В тому числі на Дніпропетровщині у приватному господарстві села Новопілля Криворізького району. Аби запобігти розповсюдженню вірусу необхідно:

- власникам фермерських підприємств не допускати вільного випасу тварин, аби уникнути контакту із дикими тваринами. Вони можуть бути переносниками інфекції і заразити свиню;

- проводити санітарну обробку приміщення кілька разів на місяць. Це дозволить попередити контакт худоби із гризунами та всеїдними птахами, які можуть бути переносниками інфекції;

- купувати корми у перевірених постачальників;

- якщо свиней годують відходами тваринного походження, необхідно спочатку їх термічно обробити при температурі не нижче 70 градусів;

- не купувати свиней у місцях не перевірених ветеринарною службою;

- мати достатній запас дезінфікуючих речовин противірусної дії;

- своєчасно проводити вакцинацію свиней;

- працівникам фермерських господарств дотримуватися правил особистої гігієни, мати при собі спецодяг;

- при будь-яких підозрах на вірус терміново звертатися до ветеринарної служби.

«На Дніпропетровщині ситуація з африканською чумою свиней під контролем. Вірус був виявлений на декількох підприємствах регіону. Там відразу ввели карантин і ліквід у вали поголів'я худоби, аби не дати розповсюдитися вірусу. Запобігти проблемі можна. В першу чергу це залежить від небайдужості та пильності власників худоби. Дотримуючись простих правил – збережете своє господарство», - зазначив начальник управління агропромислового розвитку Вадим Удовицький.

Суворо заборонено самостійно лікувати хворих тварин з підозрою на чуму або забивати їх без ветеринарного огляду.

Gorod.dp.ua на Facebook.


возможно  (28.02.17 13:17): Я думаю, все куда проще: не пустить к себе инспекцию, тогда и свиньи не "заразятся" и деньги фермер сэкономит:) Я думаю идет операция "шатун" по уничтожению украинского поголовья хрюшек. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті