Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
23:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Школи-учасники проекту «Дитяча легка атлетика за програмою IAAF в школах» отримали легкоатлетичні набори

|«« «« »» »»|

14 лютого на базі школи №6 були вручені легкоатлетичні набори восьми навчальним закладам Дніпра, які беруть участь у соціальному проекті «Дитяча легка атлетика за програмою IAAF у школах». Інвентар, який допоможе дітям долучитися до спорту, отримали навчальні заклади № 6, 28, 73, 75, 55, 24, 54 та 137.

У церемонії вручення подарунків взяла участь президент Федерації легкої атлетики Дніпра Марина Філатова, з ініціативи якої й запроваджений проект.

Вона розповіла, що за допомогою спеціального інвентарю діти займатимуться легкою атлетикою в змагально-ігровій формі та зможуть відчути не лише командний дух, а й проявити свою індивідуальність.

«Учителі фізкультури шкіл-учасниць проекту пройшли спеціальний тренінг для навчання дітей легкої атлетики. Сьогодні вручили школам спеціальні сумки-набори, в яких учителі фізкультури знайдуть усе необхідне для занять з дітьми різними видами легкої атлетики. Спочатку заняття проходитимуть у спортивних залах шкіл, а коли дозволить погода – на свіжому повітрі на стадіонах. Загалом програма дитячої легкої атлетики покликана залучити якомога більше дітей до занять фізкультурою, спортом в ігровій формі – щоб дітям було цікаво, весело», – сказала Марина Філатова.

Вона також зазначила, що допомагатимуть вчителям фізкультури у впровадженні проекту тренери Федерації легкої атлетики Дніпра. Вони відвідуватимуть заняття як куратори і, спостерігаючи за школярами, матимуть можливість відбирати найспритніших дітей для занять легкою атлетикою на більш професійному рівні.

«Сподіваюся, що проект дитячої легкої атлетики дозволить нашим дітям зростати здоровішими, сильнішими. Приємно, що багато ентузіастів згуртувалося біля цієї справи, адже це, насамперед, здоров'я молодого покоління», – наголосила президент федерації.

У проекті беруть участь 12 шкіл з усіх районів Дніпра. Після закінчення чергового етапу програми у квітні відбудуться районні змагання серед дітей у вікових категоріях 9-10 років та 11-12 років. Команди-переможці візьмуть участь у великому Чемпіонаті з дитячої легкої атлетики, який планують провести 14 травня.

Начальник управління спорту департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Олександр Осипов додав, що спортивний інвентар для восьми шкіл-учасниць проекту придбаний коштом міського бюджету, для ще чотирьох – за спонсорські кошти.

«Цей проект є пілотним і вперше впроваджується саме в Дніпрі. Для початку обрали 12 шкіл і надалі плануємо охоплювати все більшу й більшу їхню кількість. Наразі управління планує придбати ще чотири набори для занять легкою атлетикою, щоб у кожному районі міста було по 3-4 школи, які матимуть такий спеціальний інвентар», – сказав посадовець.

Під час вручення приладдя учні школи №6 під керівництвом вчителів фізкультури продемонстрували заняття з легкої атлетики з новим інвентарем.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті