Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
23:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Медичні заклади Дніпра отримали вже сьомий гуманітарний транш ліків

Медичні заклади Дніпра отримали вже сьомий гуманітарний транш ліків

3 лютого одному з дніпровських центрів медико-санітарної допомоги передали майже 4 тис. упаковок препарату «Сентор» для лікування гіпертонічної хвороби. Допомога надана в рамках ініціативи очільника Дніпра Бориса Філатова із забезпечення доступності ліків для містян.

Це вже сьомий гуманітарний транш препаратів. Загальна його вартість – 250 тис. грн.

«Міська влада Дніпра вже не вперше залучає різні фармацевтичні компанії для допомоги містянам у непрості економічні часи. Є ті хвороби, які неможливо лікувати без постійної базисної терапії. До таких препаратів належить «Сентор». Він необхідний для людей, які мають гіпертонічну хворобу. Спільними зусиллями Бориса Філатова, міського департаменту охорони здоров'я населення вдалося домовитися з відомою фармацевтичною компанією про доставку цього препарату у міські центри первинної медико-санітарної допомоги, де пацієнти отримають їх абсолютно безкоштовно», – сказала голова постійної комісії Дніпровської міської ради з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та міжнародних відносин Євгенія Дитятковська.

Центру первинної медико-санітарної допомоги № 11 ліки передала міжнародна фармацевтична компанія «Гедеон Ріхтер». У найближчі дні їх розподілять серед інших закладів первинної допомоги Дніпра.

Заступник міського голови, директор департаменту охорони здоров'я населення Дніпровської міської ради Андрій Бабський зазначив, що міська влада й надалі опікуватиметься питанням надання гуманітарної допомоги медичним закладам.

«За минулий рік наші лікувальні заклади отримали від різних фармацевтичних компаній гуманітарні вантажі на загальну суму близько 9 млн грн. Це досить значуща допомога для містян, особливо – малозабезпечених верств населення, адже саме вони в першу чергу отримують такі ліки», – наголосив посадовець.

У свою чергу головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги № 11 Світлана Тихоненко розповіла, що її заклад отримає 250 упаковок препарату.

«На жаль, серцево-судинні захворювання дуже поширені серед населення. Цей препарат лікує гіпертонічну хворобу, нормалізує тиск, запобігаючи інфаркту, інсульту. Дякуємо міській владі, компанії, яка надала ліки, за турботу про пацієнтів», – сказала головний лікар центру № 11.

Директор регіонального представництва компанії «Гедеон Ріхтер» Віталій Мінгальов додав, що фармвиробник радий співпрацювати з владою Дніпра та допомагати пацієнтам міста.

«Гіпертонія – це бич сьогодення. Сподіваюся, що ці ліки допоможуть людям із цим захворюванням», – зазначив пан Мінгальов.






Gorod.dp.ua на Facebook.


111  (06.02.17 09:27): И где бесплатно можно получить данный препарат, седьмого гуманитарного транша лекарств. Жаль о шести предыдущих не слышал. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті