Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
02:09

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Обласна лікарня ім. Мечникова отримала нове обладнання для реанімації

Обласна лікарня ім. Мечникова отримала нове обладнання для реанімації

Обласна лікарня ім. Мечникова отримала вісім сучасних апаратів штучного дихання. Вони сенсорні та повністю підлаштовуються під потреби пацієнта.

Таке обладнання для медзакладу придбала команда Валентина Резніченка.

Нові апарати швецького виробництва встановили у відділенні інтенсивної терапії та політравми лікарні. За їх допомогою вже дихають перші пацієнти.

«Це дуже сучасні апарати. Такими користуються у провідних європейських клініках, – розповів завідувач відділенням Ігор Йовенко. – Спеціальні датчики аналізують роботу дихальної системи пацієнта та підлаштовуються під неї. Завдяки цьому, ми можемо рятувати пацієнтів, яким раніше допомогти б не змогли».

Це вже не перше обладнання, яке обласна лікарня ім. Мечникова отримує цьогоріч.

«Восени ми отримали сучасний ангіограф. Обстеження на ньому вже пройшли 230 пацієнтів, 50 – зробили операції. Нині отримали вісім сучасних апаратів штучного дихання. Вдячні обласній владі за те, що у такий непростий час допомагають нашому медзакладу», – розповів головний лікар Сергій Риженко.

Загалом у 2016-му для лікарень області придбали вже близько ста одиниць сучасного медобладнання. Це комп’ютерний томограф, ангіограф, рентгени, апарати штучного дихання.

«Цьогоріч забезпечуємо новим обладнанням, переважно, реанімаційні відділення обласних лікарень. У 2017-му продовжимо закуповувати обладнання для медзакладів всього регіону. Це будуть УЗД-апарати, аналізатори, апарати штучного дихання», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

У 2015-му лікарні області отримали 46 одиниць медобладнання – від томографу до генетичного аналізатора.






Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


вопрос  (14.12.16 08:32): почему оборудование приобретается за бюджетные деньги, а за обследование на нем люди платят отдельно, значительные суммы ? КТ в меченикова - около 2000 грн, МРТ - 700, узи (даже для беременных, в ЖК) - от 150грн Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті