Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
13:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як уникнути обмороження та що робити при перших симптомах

Як уникнути обмороження та що робити при перших симптомах

Змерзли на вулиці? Шкіра почервоніла, пече та німіє? Це може бути обмороження. Наразитися на таку небезпеку реально навіть при нульовій температурі, попереджають лікарі.

Щоб не обморозитися вдягайтеся у теплий, просторий та м’який одяг. Рукавички та взуття не повинні тиснути. Обов’язково носіть шапку. Відмовтеся від металевих прикрас та сережок. Перед виходом на сильний мороз, випийте гарячий чай з лимоном, кажуть департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.

На морозі у жодному разі не можна терти обморожені ділянки тіла снігом. Не можна палити. Це викликає спазм капілярів кінцівок. Не варто вживати і алкоголь. Спиртне не гріє, а переохолоджує організм. Воно розширює судини та збільшує тепловіддачу.

Якщо ж уникнути холодів не вдалося, ви відчули припухлість, почервоніння та оніміння кінцівок – скоріше увійдіть до теплого приміщення. Не варто активно рухати змерзлими кінцівками, масажувати їх, грітися теплом лампи, плити чи каміну. Не використовуйте грілку. Через втрату чутливості можна завдати собі опіків.

Натомість треба занурити кінцівки у ледь теплу воду, потім змастити їх жиром чи кремом від опіків, зверху накласти пов’язку. Грійтеся ковдрою і чаєм.

Якщо перебування на морозі було занадто тривалим, і ви помітили серйозні зміни у шкірі, сильний біль – негайно зверніться до лікарні.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Юлия  (22.11.16 19:32): "Нельзя курить. Это вызывает спазм капилляров конечностей. Не стоит употреблять и алкоголь. Спиртное не греет, а переохлаждает организм. Оно расширяет сосуды и увеличивает теплоотдачу."

Т.е. если пить и курить одновременно, то ничего страшного не случится!
Відповісти | З цитатою
Синяя птица  (22.11.16 17:23): Спирт.. медицинский.. внутривенно.. - да где ж его теряче взять, коль увесь сепары выжрали? Відповісти | З цитатою
Р  (22.11.16 17:09): "Перед выходом на сильный мороз, выпейте горячий чай с лимоном"
Ха Ха Ха.
Ни в коем случае это делать нельзя!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті