Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
19:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У ДніпроОДА найвідоміший український письменник презентує перший безвізовий роман в Україні

У ДніпроОДА найвідоміший український письменник презентує перший безвізовий роман в Україні

Його твори – у топ-десятці бестселерів Європи, їх перекладено 36 мовами світу. Український письменник Андрій Курков презентує у ДніпроОДА перший безвізовий роман в Україні «Шенгенська історія». Аби почати читати книгу, закордонний паспорт не знадобиться, жартує автор. Вхід вільний.

«ДніпроОДА продовжує руйнувати стереотипи. У державній установі проходять не тільки офіційні брифінги, наради та засідання. Традиційними стали й неформатні зустрічі. У нас в гостях уже побували понад десяти журналістів, письменників, блогерів сучасності. Зали-тисячники збирали російський сатирик Андрій Орлов та український артист Олексій Горбунов. Цієї суботи завітає відомий військовий фоторепортер, а на початку грудня – презентація першого безвізового роману в Україні. Вхід вільний», – розказав радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голик.

Жителі Дніпропетровщини отримають нагоду почитати перший безвізовий роман в Україні «Шенгенська історія». Автор книги – Андрій Курков – найвідоміший у світі сучасний український письменник. Щоб написати «Шенгенську історію», він 30 років їздив до Англії, 25 – до Франції, 12 – до Литви.

Писати свій роман автор почав ще в 2012 році. Потім була перерва, а після знову взявся за перо. Загалом, на книгу пішло чотири роки. Присвятив її литовцям, які завжди підтримували українців у боротьбі за незалежність. «Це мій перший роман без України та українців. Він про молодих литовців які, зрадівши «безвізу», вирушили шукати щастя в Західній Європі. Це роман про те, що відбувається з маленькою нацією, коли піднімаються шлагбауми і можна спокійно перетнути кордон», – розказує автор.

Роман починається 21 грудня 2007 року. Тоді Литва приєдналася до Шенгенського простору. Опівночі три молоді пари, які потоваришували на рок-фестивалі, планують переїзд: одна – до Лондона, інша – до Парижа, а третя – до Італії.

«Литовці чекали майже 10 років скасування кордонів з ЄС. Коли шлагбаум було піднято, першим перейшов рубіж литовець Кукутіс. Цього персонажа придумав не я, а литовський народ. Це прізвисько «вічного литовця», який хоче всіх спасти, але вічно не встигає. Із Кукутісом трапляється чимало різних пригод. Яких – читайте у книзі», – інтригує Андрій Курков.

Обсяг «Шенгенської історії» – понад 700 сторінок. У ній – чотири сюжетних лінії, близько 120 розділів. Частину книги Андрій Курков написав у Львові. Поки що роман російськомовний, переклад українською вийде навесні 2017-го.

У ДніпроОДА можна буде поспілкуватися з автором, взяти у нього автограф та придбати унікальний роман. Для всіх гостей, як завжди, – чай, кава, печиво. Вхід вільний.

«Чекаю на побачення із Дніпропетровщиною з нетерпінням. Сподіваюся, місто на Дніпрі зустріне мене хрустким морозом та скрипучим снігом. У мене тут живе багато друзів, прогуляюся Набережною», – посміхається Андрій Курков.

Андрій Курков – журналіст, автор понад двох десятків книг, кіносценарист. Його твори перекладені 36 мовами, у тому числі – англійською, німецькою, французькою, іспанською, голландською, турецькою та ін. За його сценаріями знято понад 20 документальних і художніх фільмів. Він один із письменників пострадянського часу, чиї твори потрапили до ТОП-10 європейських бестселерів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Т.Г.Шэвцюра  (22.11.16 08:52): ..известный украинский писатель презентует.. Пока что роман русскоязычный.. Его произведения переведены на 36 языков.. украинский перевод выйдет весной 2017-го.. Відповісти | З цитатою
ЧёрнаЯ ж ОПА  (22.11.16 08:48): Нашло на чувака безвизовое вдохновенье и начал раздавать он всем варенье.. Відповісти | З цитатою
Topolka  (21.11.16 20:19): Автор книги – Андрей Курков – самый известный в мире современный украинский писатель. Чтобы написать «Шенгенскую историю», он 30 лет ездил в Англию, 25 – во Францию, 12 – в Литву - ??? Prosite skolko avtory let?? U menya sluchilsya kognitivniy dissonans.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті