Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
07:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Легкоатлетичний пробіг «Миля миру» в Дніпрі зібрав рекордну кількість учасників

|«« «« »» »»|

Цієї суботи в Дніпрі відбувся легкоатлетичний пробіг «Миля миру», присвячений звільненню міста від загарбників під час Другої світової війни. Учасники заходу стартували від театру опери та балету, кожен пробіг свою дистанцію – 1 200 метрів або 3 200 метрів.

Привітала бігунів президент Федерації легкої атлетики Дніпра Марина Філатова. Вона побажала всім вдалого старту, перемоги і гарного настрою. Марина Філатова розповіла, що забіг веде свою історію з 1944 року: 25 жовтня, в річницю визволення Дніпра від німецьких загарбників, спортсмени міста зібралися й відзначили це свято легкоатлетичною естафетою на центральному проспекті. В 1995 році ООН з нагоди 50-річчя організації провела всесвітню естафету, яку назвали «Дві милі миру».

«Вона припала на дату визволення нашого міста. З того часу естафета в Дніпрі присвячується двом важливим подіям, а її головна мета – мир у всьому світі. Донині місто проводить пробіг, і з кожним роком його учасників більшає. Приємно, що серед них – представники різних поколінь», – сказала Марина Філатова.

За словами начальника управління спорту департаменту гуманітарної політики міської ради Олександра Осипова, до цьогорічної естафети долучилася рекордна кількість учасників – понад 1 200. Це учні дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста, загальноосвітніх навчальних закладів, студенти вишів, технікумів та професійних технічних училищ, а також ветерани спорту. Вони стартували в семи забігах, у кожному з яких визначили трьох переможців.

«У пробігу взяли участь студенти 21 технікуму. Потужна боротьба розгорнулася серед представників вищих навчальних закладів 1-4 рівнів акредитації та серед шкіл, їх теж багато – понад 130», – зазначив Олександр Осипов.

Учень школи № 54 Артем Пряхін розповів, що займається легкою атлетикою. Йому дуже подобається бігати, і він з радістю бере участь в естафеті. «Кожного дня намагаюсь бігати, тренуюсь, виконую різні вправи. Хочу перемогти у своїй категорії», – поділився хлопець.

Тренер клубу Start Dnipro Олена Глєбова брала участь у пробігу не сама, а разом з групою однодумців з клубу. «Не ставлю собі за мету перемогти, швидше – отримати позитив і гарний настрій. Слід зазначити, що серед бігунів багато молоді. І це, звісно, радує», – додала Олена Глєбова.

Усі переможці в різних категоріях отримали кубки, медалі, грамоти та призи від спонсорів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті