Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
06:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Щеплення, які рятують від раку: кому показані, куди звертатися та скільки коштує вакцина

Щеплення, які рятують від раку: кому показані, куди звертатися та скільки коштує вакцина

Юним мешканкам Дніпропетровської області роблять щеплення для збереження жіночого здоров’я. Дівчат вакцинують від вірусу папіломи людини, який викликає рак.

Щоб безкоштовно пройти процедуру, слід звернутися до своєї амбулаторії. Про це повідомили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.

«Основна причина раку шийки матки — вірус папіломи людини. Уникнути хвороби допомагає вакцинація. Курс із трьох щеплень обходиться у понад 2 тисячі гривень, в області їх роблять безкоштовно. На це у 2016 році з обласного бюджету виділили близько 400 тисяч гривень. Це щорічна практика — закуповувати вакцину плануємо й у 2017», – розповіла головний акушер-гінеколог області Катерина Каїра.

Безкоштовна вакцинація проводиться дівчатам віком від 15 до 17 років. Щоб пройти щеплення, слід разом із батьками звернутися до амбулаторії, проконсультуватися з сімейним лікарем, педіатром та гінекологом. Вони призначать день для вакцинації. Щеплення проходить у три етапи — перший укол, через місяць другий, ще через 5 місяців — третій.

Катерина Каїра додала, що використовують бельгійську вакцину. За словами лікаря, вона безпечна, не викликає ускладнень та не впливає на майбутню вагітність.

Щороку рак шийки матки виявляють у 370 жінок області. У 85% випадків причина хвороби — вірус папіломи людини.

Gorod.dp.ua на Facebook.


36,9  (24.10.16 15:05): бабла хотят,скоро больных не будет и врачи начнут рекламу проводить что болеть это приятно и хорошо ,а то работы у них не будет Відповісти | З цитатою
я  (24.10.16 14:49): Я бы своего ребенка привить не разрешила. Відповісти | З цитатою
Андрей  (24.10.16 13:12): Скрытая стерилизация лишнего населения-это уже было в Африке и Азии Відповісти | З цитатою
555  (24.10.16 11:10): Это х е р о в а я прививка после которой х е р забеременеешь. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті