Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 28 травня 2024
10:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Тривають обговореня щодо Алеї пам’яті загиблих героїв Революції Гідності та воїнів АТО

|«« «« »» »»|

Алею пам'яті загиблих героїв Революції Гідності та воїнів АТО планують реконструювати. Якій їй бути, громадськість обговорювала під час засідання дискусійного клубу «DNIPRO LIVE», організованого Дніпропетровською ОДА.

Люди вважають, майбутній меморіальний комплекс має уособлювати спомин про загиблих героїв і стати місцем паломництва всіх жителів Дніпропетровської області.

Активісти області вп’яте зібралися на засідання дискусійного клубу «DNIPRO LIVE». Цього разу за «круглим столом» дискутували про Алею пам’яті поблизу облдержадміністрації, яку планують реконструювати. 

«Який вигляд повинна мати Алея, вирішують люди. Дослухаємося до думок АТОшників, громадських організацій міст та районів області. Ми переглянули чимало проектів – зупинилися на одному. Згідно з ним, плануємо створити меморіальний комплекс за європейськими стандартами. Він має знаходитися на жвавому перехресті і притягувати якомога більше людей. Тут кожен зможе відчути свою причетність до історії, побути наодинці зі своїми роздумами», – підкреслив голова Всеукраїнської спілки воїнів АТО Іван Начовний.

На думку АТОшника, члена правління громадської організації «20-й легіон» Дмитра Кошки, проект непоганий. Та як задумка буде виглядати в реальності, поки що не береться оцінювати. «На мій погляд, Алея має бути виконана на кшталт американських меморіальних майданчиків. Людина прийшла, доторкнулася до стели і залишилася сам на сам зі своїми спогадами. Як на мене, фото є недоречними: обличчя загиблих героїв деморалізуватимуть. Хочеться, щоб це місце стало пам’ятним не тільки для родичів загиблих, а й для всіх жителів області. Адже війна торкнулася кожного з нас», – каже чоловік.

Підтримує проект майбутньої Алеї пам’яті і представник ГО «Ветеранів АТО та учасників бойових дій Синельниківщини» Олександр Аксьонов. «Вважаю проект вдалим. На Алеї розмістять антивандальні скляні стели з підсвіткою, розвернуть її в бік центрального парку. Такий меморіал зараз на часі. Хлопці полягли – і спомин про них має бути увічнений. Їх, на жаль, уже не вернеш, та ми, живі, не повинні забувати їхній подвиг», – упевнений громадський активіст.

Розділяє думку колеги Микола Кравцов: «Ідея вражає. Від нашої організації гарантуємо будь-яку підтримку».

Голова громадської організації «Суспільство проти свавілля» Едуард Сичевський ідею меморіалу також схвалює. Та має деякі доповнення до архітектурної композиції: «Поблизу Алеї слід встановити декілька лав, аби було куди присісти. Адже сюди приходитимуть люди з різним емоційним станом», – вважає він.

У керівника громадської організації «Майдан Січеслав-Дніпро» Віктора Романенка власна точка зору на майбутню Алею: «Сьогодні всі розуміють необхідність благоустрою Алеї. Тому треба працювати конструктивно. У цьому питанні дуже важливо не нехтувати думку професіоналів. Проект повинен гармонійно вписуватися в архітектуру міста».

Приєднатися до обговорення проекту і озвучити свою думку може будь-хто. Пропозиції можна опускати у спеціальну скриньку, що встановлена у Дніпропетровській ОДА.

Побачити проект майбутньої Алеї пам’яті можна тут.

Це вже п’яте засідання дискусійного клубу «DNIPRO LIVE». Перше відбулося у травні.

Ідея клубу проста – всі бажаючі можуть долучитися до діалогу з представниками ОДА, підняти актуальні питання, висловити власну точку зору. Такий формат допомагає ефективно співпрацювати владі та громадськості. Наступна зустріч – за місяць.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Морд  (26.09.16 15:20): Не нужно оно. Их убили те упыри, к-рые стояли на майдановской сцене и которые нонче у власти.Только они виноваты, их и следует наказать.Все остальное лирика Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (4)

•  На вулиці Володимира Винниченка застосували нові підходи до якісної зміни вуличного середовища (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті