Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 28 июня 2024
12:30

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Голови міст Дніпропетровщини відвідали Кам'янське

Голови міст Дніпропетровщини відвідали Кам'янське

23 вересня в Кам'янській міській раді відбулося засідання регіональної платформи Асоціації міст України з питань децентралізації та розробки політики в сфері місцевого самоврядування. Зустріч проходила в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні ( “Пульс”)».

У засіданні взяли участь народний депутат України Іван Куліченко, голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов, директор регіонального відділення АМУ Сергій Квітка, голови міст області. Очолив засідання голова регіонального відділення Асоціації міст, Кам'янський міський голова Андрій Білоусов.

До порядку денного увійшли два питання: фінансування та особливості формування міських бюджетів, а також об'єднання територіальних громад навколо міст у Дніпропетровській області.

На початку наради Іван Куліченко відзначив результати діяльності міського голови Андрія Білоусова. «Я був у вашому місті раніше і приємно здивований тим, що побачив сьогодні. Всюди ремонтують дороги, трамвайні переїзди, зовнішнє освітлення, фасади будівель та багато іншого. Відразу видно, що міський голова з досвідом роботи в міністерстві знає свою роботу і зайнятий ділом».

Іван Куліченко розповів про роботу, яка проводиться на сьогоднішній день у бюджетних комітетах, а також озвучив принципові позиції стосовно формування місцевих бюджетів, на яких наполягатиме Асоціація міст України. За словами народного депутата, найбільше зауважень викликає недофінансування і дефіцит бюджету в сферах освіти та охорони здоров'я.

Також із докладною доповіддю виступила директор департаменту фінансів облдержадміністрації Тетяна Шебеко.

Після того, як завершився офіційний діалог у залі засідань, Андрій Білоусов ознайомив міських голів із роботою Центру надання адміністративних послуг, продемонстрував гостям автомобілі аварійної служби, яка обслуговує багатоквартирний житловий фонд Кам'янського, розповів про принципи роботи Єдиної диспетчерської служби. Міські голови ставили багато запитань, їх цікавили деталі: зокрема, фінансування, розробка програмного забезпечення, механізми обробки звернення і швидкість реагування на дзвінок заявника.

Найпозитивніші враження від побаченого лишилися у всіх, в тому числі й у Криворізького міського голови Юрія Вілкула.

«Насправді в Україні не так багато міст, де є такі Центри. Ваш Центр надання адміністративних послуг – один із найкращих. Я подивився на перелік послуг і на ті терміни, у які вирішуються питання громадян, – це дуже хороший рівень. Зараз все більше і більше адміністративних послуг від державних органів передається органам місцевого самоврядування, тому список послуг буде поступово збільшуватися. Ви на правильному шляху – це величезний прогрес для вашого міста», – сказав Юрій Вілкул.

Стосовно ж об'єднання територіальних громад міський голова Кривого Рогу додав, що це вельми актуальне питання, яким потрібно дуже ретельно займатися.

А міський голова Підгородного Галина Кузьменко розповіла, що таких сучасних служб, як у Кам'янському, у них поки що немає, але вони – на шляху до цього. «Зараз деякі проекти у нас перебувають на стадії розробки, тому досвід, отриманий від сьогоднішньої презентації, буде нам дуже корисний і стане в пригоді у майбутньому. Але найбільше мені впала у вічі брошура з театральною афішею на стійці біля адміністраторів! Це означає, що міський голова Кам'янського думає не тільки про буденні проблеми, а й про культурний розвиток мешканців, що дуже важливо», – каже Галина Кузьменко.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (16)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (13)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (7)

•  Світлофор не працював: у Дніпрі на Сонячній Набережній Toyota врізалась у Mercedes і той перекинувся (6)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте