Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
07:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Майже 700 мільйонів отримають цьогоріч об’єднані громади на розвиток власних територій

Майже 700 мільйонів отримають цьогоріч об’єднані громади на розвиток власних територій

Об’єднання територій і ресурсів є основною передумовою успішного розвитку громад. Це вже відчувають на собі 16 об’єднаних територіальних громад Дніпропетровської області.

Нині вони самостійно визначають, як розпоряджатися бюджетними коштами та на що їх спрямовувати. У 2016 об’єднані громади регіону отримають на розвиток територій майже 700 мільйонів гривень підтримки. До кінця року в області планують створити ще до 20 об’єднаних громад.

«Триває процес децентралізації. Її переваги вже відчувають 16 об’єднаних громад області. До кінця року плануємо створити ще до 20. Що дає об’єднання? Громади мають прямі зв’язки з держбюджетом та самостійність у розпорядженні коштами. Цьогоріч з бюджетів різних рівнів громади регіону отримають на розвиток територій майже 700 мільйонів гривень», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

З початку року громади області отримали на розвиток майже 500 млн грн: 273 млн з обласного та місцевих бюджетів, понад 200 млн – з держбюджету. До кінця 2016 року буде виділено ще понад 180 млн грн.

Усі кошти – на розвиток територій. Першочергові плани – реконструкція доріг, будівництво водоводів, ремонт шкіл, дитячих садочків і лікарень, створення Центрів надання адмінпослуг, впровадження енергоефективних технологій.

Після об’єднання громад їхні бюджети зросли в середньому майже на 40%. Переваги бюджетної самостійності оцінили у Слобожанській селищній об’єднаній громаді. Якщо у 2015 році бюджет громади становив близько 80 млн грн, то цьогоріч він зріс майже до 155 млн У порівнянні з минулим роком доходи Богданівської та Вербківської громад збільшилися приблизно на 40%, Зеленодольської – на 60%, а Апостолівської й Новоолександрівської – більш ніж на 70%.

У 2015 році в Придніпров'ї було створено 16 об’єднаних громад: Богданівська, Вербківська, Сурсько-Литовська, Ляшківська, Могилівська, Вакулівська (Жовтнева), Нивотрудівська, Апостолівська, Зеленодольська, Грушівська, Мирівська, Новопокровська, Єлізарівська, Солонянська, Новоолександрівська, Слобожанська ( Ювілейна).

Загалом в області планується створити 84 об’єднані територіальні громади.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Вопрос  (15.09.16 14:40): У нас громада 3 человек и ещё 5 желающих. Можно получить штук 10 на развитие нашей беседки? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті