Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
01:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Кам'янському реконструюють поліклініку в селищі Будівельників і побудують у Романкове

У Кам'янському реконструюють поліклініку в селищі Будівельників і побудують у  Романкове

Перший заступник Кам’янського міського голови Олександр Плахотнік продовжує особисто знайомитися зі станом справ у закладах охорони здоров’я міста. 19 серпня у супроводі головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги №3 Сергія Задої він побував ще в декількох закладах.

Об’їзд розпочався з міської дитячої лікарні на проспекті Аношкіна. Також у цій будівлі діє амбулаторія, що обслуговує близько 8 тисяч мешканців прилеглого району.

Учасники об’їзду відвідали поліклінічне відділення лікарні та дитячий реабілітаційний центр, в який направляються діти з важкими захворюваннями не лише з міста, а й з прилеглих районів. Проблем тут вистачає: застаріле обладнання, давно потребує ремонту будівля загалом та система теплозабезпечення зокрема. Необхідна реконструкція санвузлів, які зараз не можуть відвідувати діти на інвалідних візках. Не працює ліфт, через що діти з особливими потребами не можуть дістатися другого поверху, де й розташований реабілітаційний центр.

Наступним відвіданим об’єктом стала будівля амбулаторії на території 7-ї міської лікарні. Зараз тут обслуговуються 28 тисяч городян. Заклад має серйозні проблеми з опаленням, від чого потерпають не лише персонал та відвідувачі, але й сама будівля. На останньому поверсі довго протікав дах; зараз його полагодили, але багаторічна сирість зробила свою справу: приміщення сильно уражене пліснявою та непридатне для прийому хворих.

Насамкінець Олександр Плахотнік побував в амбулаторії на Гімназичному проспекті (колишній Пеліна), відкритій два роки тому. Заклад має чотири кабінети та обслуговує майже п’ять із половиною тисяч мешканців. Сергій Задоя зазначив, що заклад потребує розширення: тут повинен бути кабінет для щеплення, денний стаціонар тощо.

Спільна проблема закладів охорони здоров’я міста – нестача кадрів. Як розповів Сергій Задоя, раніше сімейні лікарі отримували надбавки, зараз же все це урізано. Головлікар звернувся до Олександра Плахотніка з проханням вирішити дану проблему на рівні міста. Перший заступник міського голови запевнив, що міська влада докладатиме для цього всіх зусиль.

Також у ході поїздки було озвучено плани розвитку галузі охорони здоров’я Кам’янського на найближче майбутнє. Зокрема, заплановано реконструкцію амбулаторії сімейної медицини у селищі Будівельників (її проект – на фото) та створення такої амбулаторії в Романковому.

«Найперше питання – запустити ліфт у дитячому реабілітаційному центрі, тим більше, що перші кроки в цьому напрямі вже зроблені. Дещо бракує грошей, і я сподіваюся, що на сесії міської ради буде прийнято рішення про виділення додаткових коштів», – сказав перший заступник міського голови.

Стосовно реконструкції амбулаторії в селищі Будівельників Олександр Плахотнік повідомив, що затримка цього процесу існує з вини підрядників – зокрема, досі не отримана проектно-кошторисна документація. Якщо цей підрядник не впорається, будуть шукати іншого.

У Романковому ще належить створити детальний план території, потім необхідно пройти процедуру виділення землі, після чого можна буде розпочати проектні роботи. «Це справа досить тривалого часу, але можу запевнити: процес створення амбулаторії в Романковому нарешті зрушив з місця», – наголосив Олександр Плахотнік.

Розширити ж амбулаторію на Гімназичному проспекті передбачається за рахунок переносу комунального підприємства «Ордер», яке займає сусідні з нею приміщення, повідомив перший заступник міського голови.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті