Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 12 травня 2024
12:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Три тисячі гектар первозданної природи: в Придніпров'ї створили новий ландшафтний комплекс

Три тисячі гектар первозданної природи: в Придніпров'ї створили новий ландшафтний комплекс

Рідкісні види рослин, тварин та птахів на майже трьох тисячах гектарах землі. В Дніпропетровській області створено довгоочікуване «Межиріччя» — ландшафтний заказник загальнодержавного значення, повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Розвиток будь-якого регіону розпочинається з турботи про екологію. Область першою впровадила екологічні адмінпослуги онлайн, спільно з IT-волонтерами розробила унікальний екосайт. У відкритому доступі — дані про обсяги викидів кожного з підприємств області, – сказав Валентин Резніченко. – Ми впроваджуємо нові природоохоронні проекти, збільшуємо заповідний фонд області».

«Межиріччя» хотіли створити ще 12 років тому, та реальні кроки з розробки та узгодження проекту були зроблені лише протягом останнього року.

Днями Президент країни підписав указ про створення Межиріччя» — загальнодержавного ландшафтного заказника.

Даний комплекс розташований між річками Самара та Вовча Павлоградського району. Його загальна площа — майже три тисячі гектарів. На степових ділянках, дібровах та соснових лісах заказника оселилися 182 види тварин та 130 видів птахів.

У заказнику налічується 456 видів рослин, 19 з них червонокнижні.

Територія охороняється. Щоб зберегти первозданність природи, тут заборонено шкодити флорі та фауні, забруднювати водойми, заїжджати на авто, розпалювати багаття.

Потрапити до ландшафтного комплексу можна з сел В’язівок, Вербки, Межиріч, Булахівка Павлоградського району. Незабаром тут встановлять спеціальні позначки.

Загалом в регіоні 178 заказників та пам’яток природи.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті