Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
14:50

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Від берегів Дніпра стартувала масштабна козацька регата

|«« «« »» »»|

Регата «Козацький шлях» розправила вітрила. 9 яхт відшвартувалися опівдні від Дніпровського крейсерського яхт-клубу. Майже 40 учасників повторять путь, яким ходили на чайках славетні січовики. На перегони – два тижні. За цей час яхтсмени дістануться до Одеси та повернуться додому. Подорож присвячена воїнам сучасності, які боронять країну.

Попутного вітру та яскравих вражень учасникам побажали Дніпропетровська облдержадміністрація та обласна асоціація учасників АТО.

Регаті, що проходить шляхами запорізьких козаків, – не один рік. Та війна на Донбасі традицію перервала. Оновлені вітрила регата підняла цьогоріч.

«Сьогодні у Дніпрі стартувала масштабна парусна регата. Відродити її запропонували самі яхтсмени – облдержадміністрація та асоціація воїнів АТО ідею підтримали й допомогли реалізувати. Регата присвячена сучасним захисникам і пройде місцями козацької слави. Продовжуємо традицію проходити водний шлях наших предків. Наступного року в акваторії Дніпра плануємо зібрати під парусами яхтсменів з усієї України. Це вже буде не просто подорож, а яскраве спортивне змагання», – зазначив очільник Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Точка відліку регати «Козацький шлях» – причал Дніпровського міського крейсерського яхт-клубу. Звідти у двотижневу подорож вирушили майже 40 яхтсменів області. Півтисячі кілометрів долатимуть «Танго», «Бригантина», «Німбус», «Драгер», «Міс Але», «Меридіан» – усього дев’ять яхт.

«Із Дніпра йдемо до Запоріжжя, звідти – до Нікополя, Каховки, Херсона, селища Кізимис та Одеси. Будемо зупинятися у знакових історичних місцях. Зокрема, відвідаємо могилу отамана Івана Сірка, завітаємо на курган кошового отамана Костянтина Гордієнка», – окреслює маршрут капітан яхти «Танго» Михайло Чижик.

Помічник капітана невеличкої яхти «Надія» Ігор Лєрман відправляється у мандри історичним шляхом у піднесеному настрої. Іспит на надійність та стійкість його паруснику неодноразово влаштовувало відкрите море. «Настрій гарний, святковий. Очікуємо яскравих вражень та вдалого проходження маршруту. Це розвідка, чи можливо за цим напрямком організувати змагання. Шлях непростий. На Дніпрі вітри постійно міняються – тож доведеться маневрувати. Перша зупинка – острів Хортиця. Це знакове місце, де розміщувалася перша Запорізька Січ. На берег висадимося сьогодні десь опівночі», – каже яхтсмен.

За п’ять днів мандрівники повинні дістатися Одеси. Сподіваються, погода сприятиме.

«Будемо йти і вночі. Якщо раптом шторм – станемо на якір. Та певний, що погода не підведе і встигнемо вчасно, – каже 76-річний капітан найстарішої яхти Дніпра «Бриз» Віталій Штойко. – Мій екіпаж – моя родина. Разом зі мною – донька, зять та онучка. Таким складом вирушаємо у подорож вперше. Жінки на парусній регаті – то добре: є кому прибратися та приготувати обід. Із собою – вода, їжа, паливо, рятувальні жилети, ліхтарі, акваланги та добра вдача».

Учасники регати пришвартуються у Дніпрі 31 липня.

Цьогорічна подорож – репетиція перед регатою-2017. Наступного року яхтсмени вже змагатимуться на швидкість. Регата вийде за межі Дніпра і збере під вітрилами десятки яхт з усієї України.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Вау!  (17.07.16 16:00): Ребята, организуйте такой туристический маршрут для простых смертных! Очень бы то же хотелось, отправится в такое невероятно захватывающее путешествие!!!))) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті