Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
16:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

З початку року у Дніпрі встановлено понад 200 загальнобудинкових лічильників газу

З початку року у Дніпрі встановлено понад 200 загальнобудинкових лічильників газу

Про це під час прямої телефонної лінії повідомив фахівець зі зв’язків із громадськістю та пресою ПАТ «Дніпрогаз» Микита Лучкін.

Він пояснив, що на сьогодні «Дніпрогазом», згідно доручення НКРЕКП на виконання Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», ведеться активна робота по установці загальнобудинкових вузлів обліку газу. В першу чергу ставлять у багатоповерхових будинках. Там споживачі використовують блакитне паливо лише для приготування їжі. Зазначений Закон передбачає, що з 1 січня 2018 року споживання газу можливе лише при умові його приладового обліку.

«На сьогодні по місту встановлено понад 200 загальнобудинкових лічильників із 2 тисяч 58 запланованих на цей рік. Фінансуються такі роботи за кошти газорозподільного підприємства, тобто «Дніпрогазу», які закладені у тарифі на розподіл (транспортування) газу. Завдяки реалізації такої програми, кожен мешканець багатоповерхівки зможе платити за фактичний об’єкт спожитого газу. Спожиті об’єми блакитного палива визначаються за показниками будинкового лічильника, з яких виключаються сумарні показники встановлених раніше квартирних лічильників газу. Отримана різниця розподіляється між споживачами, які не мають квартирних лічильників, пропорційно кількості осіб, зареєстрованих у квартирі», - зазначив Микита Лучкін.

За його словами, у випадку відмови споживачів від установки загальнобудинкового лічильника газу розрахунки за спожите блакитне паливо згідно з вимогами Кодексу газорозподільних систем виконуватимуться по двічі більшим нормам. «Більш того, за зазначеним вище Законом у випадку відмови установки загальнобудинкового вузла обліку оператор газорозподільної системи має право з 1 січня 2018 року взагалі припинити газопостачання такому будинку», - додав фахівець ПАТ «Дніпрогаз».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Раиса V  (14.07.16 15:53): А я хочу не общий, а индивидуальный счетчик в своей квартире.
И если следовать такой вот логике, то надо ставить на дом везде общий счетчик , и на свет, и на воду, и на газ, и тепло, да, еще и на лифт. и мусор на килограммы :)
Если уже чудить, так чудить по полной!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
Народ  (14.07.16 15:20): Ну, так всех поимели! Предлагаю Ахметову также установить общедомовые счетчики электроэнергии, чтобы нас окончательно все держали за полу-д.у.р.к.ов Відповісти | З цитатою
1111  (14.07.16 13:27): «Установка газовых счетчиков за счет предприятия разбита на три этапа: первый – оборудование счетчиками систем, где газ используется комплексно, второй (проходит в этом году) – установка счетчиков в квартирах, где стоят газовые плиты и приборы подогрева воды, а в 2016-2017 году поставят и обладателям только газовых плит», — поясняет Шарапов. Відповісти | З цитатою
1111  (14.07.16 13:26): «Мы уже закупили на заводе достаточное количество приборов учета и материалы, поэтому готовы устанавливать их абонентам в оговоренный срок. Но групповые заявки обслуживаем быстрее, ведь проще сразу выехать и установить десяток счетчиков, чем ехать по одному адресу и отключать от газоснабжения весь подъезд», — информирует Гончар.

Газовщики уверяют, что с ажиотажем и объемами работ справятся, но все же просят людей не поддаваться панике и ажиотажу, не стоять в очередях, а сесть и хошо просчитать необходимость установки прибора учета. Кстати, в прошлом году «Днепрогаз» установил 7042 бесплатных счетчика и всего 550 платных. В этом году объемы работ существенно увеличились, признают специалисты.
Відповісти | З цитатою
гость  (14.07.16 13:22): Узнайте в ПАО "Днепрогаз", когда Вам может быть установлен счетчик в рамках программы по бесплатной установке приборов учета газа.

Бесплатную установку счетчиков ПАО "Днепрогаз" осуществляет по графику на текущий год с ежемесячным подведением итогов таких работ.

Если Вы установили газовый счетчик за свой счет, Вы не попадаете в категорию потребителей, на которых распространяется действие программы по бесплатной установке.
Відповісти | З цитатою
гость  (14.07.16 13:21): Согласно программе по оснащению жилого фонда приборами учета и в зависимости от наличия у потребителей газового оборудования счетчики должны быть установлены в следующие сроки:
если установлены газовые плиты и газовые водонагреватели - до 1 января 2016 года;
если газ используется только для приготовления пищи (газовые плиты) - до 1 января 2018 года.

Для тех потребителей, которые используют природный газ для отопления, подогрева воды и приготовления пищи, установки бесплатных счетчиков происходила до 1 января 2012 г.
Відповісти | З цитатою
Гость  (14.07.16 13:18): Хотелось бы понимать, насколько это законно, почему я должна оплачивать за весь подъезд?
Газовые предприяития обязали до 01.01.2018 установить счетчики всем потребителям, и при этом бесплатно. Днепроэнерго за свой счет устанавливает счетчики, а по газу тарифы уже переплюнули электроэнергию, так еще и на нас- потребителях решили съэкономить, действительно выгодно поставить 2тыс.счетчиков, а не 200тыс или еще больше.
Відповісти | З цитатою
Житель города  (14.07.16 12:54): А законное основание у вас на это есть? Озвучьте нормативные акты по установке таких счетчиков. Кто-то будет отапливать квартиру газом, а кто-то использует пару конфорок раз в день а платить поровну? Вы таким образом пытаетесь заставить людей ставить счетчики за свой счет? Разочарую вас - это приведет к массовым неплатежам и судебным искам. Общедомовые счетчики законом не предусмотрены! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Диагноз  (14.07.16 11:24): Это ,как общая температура по больнице... Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
ДА  (14.07.16 11:20): Надо было заморачиваться. Поставить один счётчик на город- и всё Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті