Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
07:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпродзержинську створюють План дій сталого енергетичного розвитку

У Дніпродзержинську створюють План дій сталого енергетичного розвитку

У Дніпродзержинську триває розробка Плану дій сталого енергетичного розвитку міста.

Це головний стратегічний документ, що передбачає якісні зміни в місті, його ефективне енергоспоживання та зменшення викидів парникових газів усіма залученими господарюючими суб’єктами. Про це повідомили в департаменті економічного розвитку міської ради.

Перехід до стандартів сталого енергетичного розвитку на фоні глобальної конкуренції міст із залучення інвестицій вимагає змін у структурі економіки та інженерній інфраструктурі, зміни інвестиційно-регуляторної політики, залучення приватних компаній до реалізації запропонованих енергетичних проектів з використанням позабюджетних коштів при обмеженості міського бюджету, зміни цінностей в структурі споживання та стереотипах поведінки територіальної громади. В останні роки у Дніпродзержинську в цьому напрямі створено низку документів: стратегію розвитку міста на період до 2020 року, екологічну програму на 2016–2020 роки, програму енергоефективності та зменшення споживання енергетичних ресурсів у місті на 2016 рік та інші.

Зважаючи на велику кількість можливостей всебічного перетворення міста, необхідний документ, який би об’єктивно об’єднав всі стратегії енергетичного розвитку міста в одну широкоохоплюючу програму. Враховуючи той факт, що у 2015 році місто приєдналося до Угоди Мерів, найкращим виходом щодо вирішення цього питання стане розробка Плану дій сталого енергетичного розвитку міста.

План дій сталого енергетичного розвитку – це комплекс стратегічних проектів щодо вдосконалення всіх сфер і галузей міста з урахуванням можливих джерел та механізмів їх фінансування, а також їх впливу на зменшення викидів СО2. Мета розробки Плану дій – продовження системного підходу до управління енергетичними ресурсами міста, націленого на сталий енергетичний розвиток за рахунок:

- розрахованого енергетичного потенціалу міста із споживання та виробництва енергоносіїв через виконані енергетичні аудити та сформовану муніципальну енергетичну інформаційну систему, яка використовується в якості експертної моделі із запровадження програмно-цільових показників;

- розробленої за європейськими методиками та зрозумілої для інвесторів програми з підвищення енергоефективності;

- відібраних ефективних енергетичних проектів, з реальною можливістю залучення кредитних коштів та приватних інвесторів;

- запропонованих організаційних та регуляторних заходів із започаткування системи енергетичного менеджменту на рівні міста;

- залучення механізмів державно-приватного партнерства із реалізації проектів Плану.

Підготовку Плану дій у місті розпочато у квітні поточного року відділом муніципального енергоменеджменту департаменту економічного розвитку Дніпродзержинської міської ради. Опрацьовано базовий кадастр викидів, проведено короткий аналіз сучасного енергоспоживання у місті, розроблено концепцію створення системи енергетичного міста для реалізації заходів. Визначаються перспективні проекти, що увійдуть до складу документа.

Передбачається, що План дій сталого енергетичного розвитку буде внесено на затвердження листопадової сесії міської ради.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті