Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 20 апреля 2024
03:19

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У Дніпропетровську пройде фестиваль «Конструкція»

У Дніпропетровську пройде фестиваль «Конструкція»

Аудіовізуальне мистецтво та нові медіа в міському просторі
30 травня – 5 червня 2016

«Конструкція» – фестиваль нових медіа та аудіовізуального мистецтва в міському просторі. Проект звертається до фізичного та уявного образу Дніпропетровська, відкриває новий погляд на його особливості та підвищує ступінь уваги до спільного: простору, відповідальності, майбутнього.
Фестиваль поєднує теми містобудови та соціокультурного розвитку, ставить на меті пожвавлення діалогу навколо творчих потреб людини, яка живе в умовах постіндустріального та пострадянського міста.

Протягом фестивального тижня майданчиком для подій виступатимуть знакові місця та громадський простір Дніпропетровська: залізничний вокзал «Південний», Філармонія, Наукова бібліотека ДНУ ім. Гончара, музей
«Літературне Придніпров’я», Художній комбінат, Палац дітей та юнацтва та інші. Таким чином можливо привернути увагу до визначних та забутих об’єктів міста, які формують його історичний та сучасний образ, відновити їх роль у свідомості та по-новому поглянути на їх значення. Несподівані локації буде обрано для посилення позиції експериментального, інтерактивного мистецтва та участі мешканців міста у творчому процесі. Нові медіа відіграватимуть роль  видовищного інструменту, що якнайкраще відповідає динаміці часу.

В художній програмі фестивалю:

Авторський спецпроект від «Культури Медіальної» - мультимедійна виставка «Без місця» про відчуття міста як дому у мешканців Дніпропетровська та переселенців, реалізований в рамках проекту Українська ініціатива зміцнення громадської довіри (UCBI), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).
Локація – залізничний вокзал «Південний».

Просторова інсталяція «Inner Mind Architecture» митця Кента Накагава з Японії. Локація – Дніпропетровська філармонія ім. Когана.

Мистецька інтервенція до комерційного простору – виставка відео-арту в магазинах «Comfy».

Виставка «Дефіцит інтенції» під кураторством «Ксі Простір», матеріальна пам’ять про митців Худкомбінату. Локація – Художній комбінат.

Серед учасників аудіовізуальної програми фестивалю:

Tom Terrien (FR), Piotr Kurek (PL), Peninsolar (GB), Pink Crash (FR), AWOTT (RU), Mads Emil Nielsen (DK), Isak Eldh (SE), Christian Pallin (SE), Arma (LT), Arturas Bumsteinas (LT), Artanas Dombrovskij (LT), Gaile Griciute (LT), Tyto Alba (CZ), Michaela Svetova (CZ), Tolkachev (UA), Birds Ov Paradise (SE), Blck Box (UA) та інші.Rf

Новинка програми фестивалю – перформанси в міському просторі, презентація дніпропетровської платформи сучасного танцю.

Фестиваль супроводжуватимуть дискусії «Київський діалог»:

«Куратоство містом: активізм, естетика та простори для демократичних практик». Спікери: Катерина Тейлор – експертка з сучасного мистецтва, Луція Ржегоржікова – директорка Чеського центру в Києві та Катерина Ботанова – директорка фундації CSM і арт-критик. Тему обрано з натхнення проектом Michael Rios “Curating the City: Activism, Aesthetics, and the Representational Spaces of Democratic Practice”.

«Анархітектура». Спікери: Дмитро Волик – головний архітектор Дніпропетровська, Вова Воротньов – митець (Київ), Сергій Климко – Центр візуальної культури (Київ).

Лекція від Куби Снопека, польського архітектора та дослідника, колишнього викладача інституту медіа, архітектури і дизайну «Стрелка» (Москва).

«Мистецтво міського протесту» - We exist because fuck you! Спікери: митець Саша Курмаз, творча група 665, коментар від юриста Антона Деньгуба.

Окремою частиною фестивалю працюватиме Civic Media Lab Дніпропетровськ

CIVIC MEDIA LAB пропонує активістам громадянського суспільства інноваційну платформу взаємодії, яку буде створено в рамках фестивалю “Конструкція” в Дніпропетровську в співпраці з OSTRALE – центром сучасного мистецтва у Дрездені. Ця платформа сприятиме діалогу і міжнародному порозумінню, використовуючи художні медіа-формати та нетрадиційні методики.
В програмі спеціалізовані воркшопи для музикантів та митців з медіа-арту від закордонних фахівців.

Довідка:
Фестиваль «Конструкція» організований ГО «Культура Медіальна» у партнерстві з Alliance Francaise, Посольством Франції в Києві, Чеським центром в Києві, Польським Інститутом в Києві, Міністерством культури Литви, Генеральним консульством Німеччини в Донецьку (офіс в Дніпропетровську), Австрійським культурним форумом, WRO, Центром сучасного мистецтва OSTRALE в Дрездені, арт-центром “Квартира”. За підтримки USAID, ALDA, Європейської комісії, Comfy, SICORE, платформи експертних дискусій “Київський діалог”. Медіа-партнери: Platforma, Art Ukraine, Korydor, LiRoom, Hromadske.Dnipro.
За два попередні роки фестиваль працював з 20 локаціями, залучив 90 учасників та більше 20 000 глядачів у Дніпропетровську.

Знайдіть детальну інформацію на нашому сайті! constructionfest.com
Наша сторінка на Facebook: www.facebook.com/events/1645217135730411/
Mail: [email protected]

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте