Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 02 червня 2024
05:05

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Мер Дніпродзержинська проконтролював процес підготовки до театрального фестивалю

 Мер Дніпродзержинська проконтролював процес підготовки до театрального фестивалю

У Дніпродзержинську йде фінальна підготовка до 10-го Міжнародного театрального фестивалю "Класика сьогодні", який буде проходити в Дніпродзержинську з 19 по 25 травня.

У зв'язку з цією подію сьогодні, 11 травня, відбулася робоча нарада під керівництво міського голови Андрія Білоусова.

Як зазначила директор дніпродзержинського академічного музично-драматичного театру ім. Лесі Українки Маргарита Кудіна, "Класика сьогодні" проходить за фінансової підтримки Міністерства культури України та обласної державної адміністрації, проте основний тягар лягає, звичайно ж, на наше місто. Це вже наш бренд, а в Україні ще є тільки пара театральних фестивалів такого рівня, наголосила Маргарита Кудіна. Так, київський театр ім. Лесі Українки, який відкриє фестивальну програму виставою "Нахлебник", гастролював з цією постановкою в Англії і завоював там п'ять зірок. І не кожному дніпродзержинцю по кишені їхати до Києва, щоб подивитися цю виставу, де вартість квитка не менше 250 гривень. У нас же найдорожчий квиток на "Нахлебник" коштує 120 гривень, додала Маргарита Кудіна.

Нагадаємо, що відкриється "Класика сьогодні" 19 травня. В цей же день перед відкриттям відбудеться карнавальна хода, в якому візьмуть участь гості нашого міста і всі бажаючі. З площі Петра Калнишевського (Дзержинського) учасники пройдуть до площі Героїв (Леніна), де буде невеличкий концерт. Далі по проспекту Свободи (Леніна) святкова хода рушить у бік Прометея, а потім на Театральну площу, де також буде концерт. Як зазначила Маргарита Кудіна, план ходи з поліцією узгоджений.

Також в програмі - Фестиваль розваг для дітей і дорослих, в рамках якого буде організовано ярмарок, лялькову виставу, концертні програми, майстер-класи, ігри, конкурси. Відбудеться він 21 травня на Соборній площі і площі перед театром. Заплановано й майстер-класи зі сценічної бою і сценічному етикету для акторів, які пройдуть в палаці культури ім. Горького. У зв'язку з цим директор театру звернулася з проханням, щоб територію біля будинку культури упорядкували до фестивалю. Учасники фестивалю будуть жити в трьох готелях "Реалі", "Батьківщині" і "Прометей", тому і на територію біля цих будівель Кудіна попросила звернути увагу департамент ЖКГ.

Наприкінці наради мер Андрій Білоусов дав доручення всім відповідальним привести до ладу зазначені території, а іншим відділам і підрозділам працювати за заздалегідь розробленим планом.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті