Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
07:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Унікальний флеш-моб: школярі Дніпропетровщини виготовили маки пам’яті та подарували їх перехожим

|«« «« »» »»|

Червоний мак – символ пам’яті про загиблих на війні. Кілька сотень символічних квітів виготовили школярі Дніпропетровщини та роздали перехожим.

Унікальний флеш-моб пройшов напередодні Дня примирення у Дніпропетровську. Учні школи №1 закликали всіх мешканців регіону вшанувати подвиг героїв.

«Ми започаткували акцію «Маки Пам’яті» ще минулоріч. У цьому році – продовжили її. Досліджуючи історичні довідки, ми з учнями дізналися, що цей символ використовували ще козаки. Серединка маку асоціюється з кулею, яка проникала в рану. Червоний колір навколо – це кров, що розтікалася», - пояснює керівник штабу «Патріот» школи №1 Наталія Чеберко.

350 учнів дніпропетровської школи № 1 взяли участь в акції «Маки пам’яті». Старшокласники навчали менших учнів робити символічні квіти з фетру. Школярі із захопленням виготовляли маки, діляться, що це було зовсім не важко:

«Щоб зробити червоний мак потрібно декілька кружечків червоного та чорного кольорів, головне склеїти їх у правильній послідовності, - розповідає п’ятикласник Артем Шпачук. - Я вже зробив кілька для ветеранів, тепер хочу зробити такі ж і для своїх батьків».

Готові вироби, разом з власноруч зробленими листівками та привітаннями діти роздали ветеранам та перехожим на вулицях міста.

Також на перерві всі учні школи могли долучитись до символічного флеш-мобу – зробити свій паперовий мак та приклеїти його до великої квітки на знак пам’яті про загиблих воїнів. Інсталяція знаходиться у холі навчального закладу.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Stas  (07.05.16 10:16): позор... Відповісти | З цитатою
Сделай сам  (07.05.16 06:37): Уникальным флеш-моб был бы, если бы активничающая детвора ветеранам гречку подкинула, но не по килу, как завсегда, а по пуду хотя бы.. или за май коммунальные услуги наперёд с лихвой оплатила.. и шобы денег у родителей не клянчили,- затейники толоконные.. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
я хоть и умный  (06.05.16 23:26): Как переводится флэш-моб? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
Орден -Славы  (06.05.16 21:17): Красный мак-символ памяти погибшим в первой мировой войне, причём в Европе. Каким боком этот символ к Великой Отечественной Войне??? Наше недо-правительство всё переписывает историю, но народ помнил и будет помнить нашу историю... Вечная память погибшим воинам в Великой Отечественной Войне и низкий поклон нашим Дедам и Отцам отстоявшим нашу Родину . С праздником . С Днём Победы... Відповісти | З цитатою
Адам  (06.05.16 19:19): Из вики: "Червоний мак вперше використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році." Исходя из этого, для большинства украинцев он явно не является символом памяти, если не использовался почти 70 лет. Забавно, что на русскоязычной и украиноязычной страницах википедии о красном маке абзац про его "значимость" в Украине чуть ли не больше оснвного материала. )))
P.S.: Да-да-да, вики не показатель, фуфло и всё такое...
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті