Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 22 травня 2024
01:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровську стартувала військово-патріотична гра «Сокіл»

|«« «« »» »»|

19 квітня у Дніпропетровську стартував І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») серед професійно-технічних навчальних закладів міста Дніпропетровська.

12 команд учасниць зібралися поборотися за право виходу до чергового туру Всеукраїнської гри.

Полоса перешкод, стройова підготовка, медико-санітарна допомога, знання правил цивільної оборони, стрільба із пневматичної зброї, вікторина на правову тематику. Ось далеко не повний перелік завдань, з якими слід впоратися командам, аби вийти до чергового туру військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура").

Ігор Осипенко, командир команди "Акули" вищого професійного училища №17 вперше бере участь у такому заході і безумовно хвилюється, але при цьому впевнено висловлює налаштування своєї команди на перемогу.

"Ми довго тренувалися, відпрацьовували елементи рукопашного бою, стройову ходьбу, вивчили пісню. Та крім силових елементів готувалися і до вікторини з правової тематики, адже знати основи права, історію держави повинен кожен громадянин України," - зазначив Ігор Осипенко.

За словами старшого інспектора Дніпропетровського відділу поліції Тетяни Єфременкової до цього року працівники поліції лише забезпечували охороно громадського порядку під час проведення такого заходу. На сьогодні поліція долучилася до когорти організаторів.

"Ми запропонували включити в конкурсну гру і вікторину на правову тематику. Тестові запитання розробляли з моїми колегами. Досвід спілкування з дітьми свідчить, що останнім часом серед юного покоління росте престиж професії поліцейського. Можливо саме серед цих юнаків та дівчат і є майбутні поліцейські. А в тому, що вони будуть справжніми патріотами я переконана," - додала Тетяна Єфременкова.

За словами організатора заходу головного спеціаліста департаменту освіти та науки Дніпропетровської обласної адміністрації Олени Крамарчук такого роду захід сприяє вихованню справжніх юних патріотів.

"Через відродження національних і загальнолюдських цінностей ми виховуємо справжніх патріотів, відданих українському народу. А навички, які діти здобувають в ході гри необхідні будуть їм і в подальшому житті," - додала Олена Крамарчук.

Про престиж та популярність гри серед дітей говорить той факт, що минулого року лише 14 професійно - технічних навчальних закладів брали участь в такому заході, при тому як сьогодні їх уже 50. Цьогорічний конкурс пройде у шести регіонах: Дніпропетровському, Дніпродзержинському, Криворізькому. Новомосковському та Нікопольському, а це понад тисячу учнів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Рэд Шухов  (20.04.16 06:25): Вот оно чё, оказывается для работы в полиции главное это быть патриотом с детства. Відповісти | З цитатою
Поклонский  (20.04.16 01:46): Та слабаки вы) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті