Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 28 червня 2024
18:38

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Середня сума хабара по області з початку року склала понад 45 тисяч гривень

Середня сума хабара по області з початку року склала понад 45 тисяч гривень
З початку року працівниками Управління захисту економіки в Дніпропетровській області затримано 31 посадовця-хабарника.

Оперативники ліквідували корупційні схеми посадовців, за допомогою яких вони продовжували б "наповнювати свої кишені". Від громадян затримані одержали у якості хабарів понад 1,4 мільйона гривень.

Боротьба з хабарництвом є одним із пріоритетних напрямів діяльності правоохоронних органів.

Щоб довести причетність посадовців до корупційного правопорушення, працівники Управління захисту економіки проводять комплекс заходів по збору доказів та документуванню корупційної діяльності посадовців. Це доволі кропітка робота, яка потребує часу. Адже, достатня доказова база - єдиний шлях понесення покарання зазначеними особами.

Так, серед викритих та затриманих - посадовці органів влади та місцевого самоврядування, контролюючих органів, посадові особи державних та комунальних підприємств, установ та організацій.

За виконання своїх безпосередніх обов'язків кожен із затриманих вимагав грошову "винагороду" або "допомагав" державним службовцям отримувати хабарі, звісно ж не безкоштовно.

Середня сума «неправомірної вигоди» по області з початку року склала понад 45 тисяч гривень.

У всіх випадках, громадяни мали законне право на отримання послуг, довідок, документів, земельних ділянок тощо. Проте, у кожного здирника був свій "прейскурант цін" за виконання службових обов'язків.

Зокрема, голова сільської ради вимагав 8 тисяч доларів США неправомірної вигоди за сприяння у виділенні 16 га землі.

Посадовці контролюючого органу, а саме начальник відділу реєстрації права власності на нерухоме майно на ряду з державними реєстраторами, вимагали 135 тисяч гривень за реєстрацію права власності.

Заступник директора комунального підприємства Дніпропетровської міської ради вимагав 8 тисяч доларів США за видачу ордеру на житло.

Як би працівники УЗЕ вчасно не втрутились в незаконну діяльність, понад 1 мільйонів 400 тисяч гривень, які вимагали посадовці, так би і "осіли" у їх кишенях , а вони безкарно продовжували б свою злочинну діяльність.

В поточному році 31 особі повідомлено про підозру.

До осіб, що були викриті у вимаганні та отриманні хабарів, переважно застосовувалося такі запобіжні заходи, як тримання під вартою – 16, застава – 11, домашній арешт – 7.

Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Громадян, яким відомо про факти вимагання хабарів посадовими особами або у яких безпосередньо вимагають неправомірну вигоду, просимо звертатися до Управління захисту економіки в Дніпропетровській області за телефоном (056) 745-04-40 або надсилати інформацію на електронну адресу [email protected].

Gorod.dp.ua на Facebook.


Серый Чугун  (19.04.16 18:46): Хотелось верить этой статистики. Но в жизни это всё не так.Буквально не давно ложились в больницу на операцию. Отказались принимать больного пока не сделала так называемые "добровольные" пожертвования. ( плата за палату) При этом не одеяла не простыни ничего не дали. Это не считая оплаты наркоза и операции. А самое страшное то, что это детская больница на Космической. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (18)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (14)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (13)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (7)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (6)

•  Світлофор не працював: у Дніпрі на Сонячній Набережній Toyota врізалась у Mercedes і той перекинувся (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті