Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 22 травня 2024
10:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

З початку року 37 чоловіків піддані адмінарешту за вчинене насилля до членів своєї сім'ї

З початку року 37 чоловіків піддані адмінарешту за вчинене насилля до членів своєї сім'ї
Про те, як протидіяти сімейному насильству та яке покарання несуть домашні агресори 1 квітня під час прес-конференції розповідав заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області Сергій Мороз.

"Не бійтеся виносити так зване сміття з дому і при перших же проявах сімейного насилля повідомляйте в поліцію. У родинах, де чоловіки ведуть себе агресивно, раджу жінкам мати під рукою номер телефону дільничного, який відразу розповість йому, чого буде варта його неправомірна дія по відношенню до членів сім’ї," - зазначив начальник Управління.

На профілактичному обліку інспекторів поліції області знаходиться понад 5 тисяч осіб, яким було офіційно винесено попередження про недопустимість здійснення насилля в сім’ї. На перше квітня інспекторами поліції складено 1 731 протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 173-2 КУпАП, винесено 1 756 офіційних попереджень про неприпустимість вчинення насильства у сім'ї особам, які його вчиняють. Крім цього, 37 осіб піддані адміністративному арешту.

"В Україні з лютого минулого року було відмінено штраф за здійснене насилля в сім'ї, оскільки зазвичай жінка сама ж його і оплачувала. Тепер замість штрафу чоловік - агресор за рішенням суду буде відпрацьовувати години на громадських роботах, чи відбуватиме адміністративний арешт до семи діб, а гроші залишаться в сім’ї. В разі ж коли правопорушення такою особою скоєно повторно за рік, то покарання вже більш жорстке: громадські роботи від 40 до 60 діб чи адмінарешт вже на 15 діб," - зазначив Сергій Мороз.

За три місяці зареєстровано 2448 заяв та звернень, щодо правопорушень, пов'язаних з насиллям в сім’ї, по восьми з них розпочато досудове розслідування.

З початку року до спеціалізованих установ для реабілітації направлено 45 жертв насильства в сім'ї жіночої статі. До кризових центрів для проходження корекційної програми направлено 180 осіб, які вчинила насильство в сім'ї.

"Зазвичай агресором в сім'ї виступає чоловік, та коли він стає жертвою насилля, то буде замовчувати цей факт значно довше аніж сама терпляча жінка. З 1756 осіб, яких взяли на облік цього року, як тих хто здійснює насилля по відношенню до членів сім’ї,- 140 жінки. Так з початку року до кризових центрів для проходження корекційної програми направлено 8 жінок, які вчинили насильство по відношенню до своїх чоловіків," - додав поліцейський.

Окремо слід сказати про насилля в сім'ях, де є діти. Цього року працівниками підрозділів молодіжної превенції виявлено та задокументовано 58 фактів в таких сім’ях. 54 дорослим та 4 дітям було винесено попередження щодо недопустимості дій насилля в сім’ї.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ирония Судьбы  (01.04.16 17:06): А мне не с кем и погрызтись.. пиду утоплюся у ричци глыбокий, якщо у пляшци з горилкамы нэ згорю або нэ втоплюся.. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті