Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
17:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровські школярі долучилися до міжнародної акції «Діти за мир у всьому світі»

|«« «« »» »»|

Дніпропетровськ приєднався до міжнародного соціального проекту, який вже підтримали 16 країн світу.

За умовами дитячої акції «Діти за мир у всьому світі» хлопчики та дівчатка в різних куточках Європи створюють паперові мапи різних країн, на яких залишають символічні послання.

Мапи заповнюють паперовими голубами, яких діти створюють власноруч. Дніпропетровськ став одним із перших міст України, які долучилися до міжнародної ініціативи. На завершення акції маленькі дніпропетровці випустили в небо вже справжніх птахів миру.

У Палаці дітей та юнацтва лунає музика і дитячий сміх. На столі посеред великої зали розгорнуто величезну мапу Франції – за умовами акції карта саме цієї країни дісталася дніпропетровським учасникам. Малеча у роздумах – яке послання залишити на своєму паперовому голубі. Справа серйозна, бо ж напис побачать аж у парламенті Швейцарії. Саме туди відвезуть символічну мапу, яку заповнили діти. Після цього, вже 1 червня величезну експозицію мап усіх країн-учасниць розгорнуть в самому центрі Києва.

П’ятикласниця Дарина із символічним птахом миру хоче відправити закордон побажання миру для України. А ще дівчинка хоче, аби її батьки завжди були здоровими і любили її.

«Я радилася з мамою і друзями – що ж написати. Щоб у нашій країні все було добре – це ми разом захотіли. А інше побажання, то вже я сама. Нікому не казала про це, щоб було сюрпризом», - пояснює Даринка.

Серед учасників акції не лише діти, а й дорослі. Підтримати маленьких посланців миру прийшли представники міської влади. Серед поважних гостей також народна артистка України Ірма Вітовська.

Один з учасників акції – секретар міської ради В’ячеслав Мішалов. На своєму голубі написав побажання – за мир в Україні. Каже, писав англійською, аби якомога більше людей, які побачать це, зрозуміли – українці єдині у прагненні повернути мир на рідну землю.

«Сьогодні тут у нас проходить лише маленька частина тієї акції, яка триває нині по всьому світу. Так весь світ допомагає Україні з тим, щоб діти – в першу чергу ті, що постраждали від війни – отримали якісний відпочинок і оздоровлення», - сказав В’ячеслав Мішалов.

Міжнародна акція «Діти за мир у всьому світі» дає унікальну можливість маленьким дніпропетровцям відвідати європейські країни. Влітку близько 2 тис. дітей з усієї України поїдуть до європейських таборів відпочинку. Міжнародні партнери готові повністю профінансувати цю поїздку для дітей українських захисників – бійців АТО, а також для малечі з малозабезпечених сімей та дітей-сиріт.

Допомагати формувати дніпропетровську групу маленьких туристів будуть, зокрема, в управлінні міської ради по роботі з бійцями АТО та внутрішньо переміщеними особами.

Довідка:
Ініціаторами проекту«Діти за мир у всьому світі» єПосольство Угорщини в Україні та Почесне консульство Угорщини в Івано-Франківську. Організатор проекту в Україні: благодійна організація «Фонд «Відродження Прикарпаття».

Gorod.dp.ua на Facebook.


чому я не сокіл ...  (01.04.16 02:01): Зомбировали детей на агрессию и ненависть, даже историю переписывают в учебниках, а нынче фраера сдают назад! Теперь Миру - Мир, ура Товарищи! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті