Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
00:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Екологічне опалення та Центр підтримки бізнесу - кращі ідеї місцевого самоврядування Дніпропетровщини

Екологічне опалення та Центр підтримки бізнесу - кращі ідеї місцевого самоврядування Дніпропетровщини
Всеукраїнський конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» фінішував. Мінрегіон країни визначив - які міста і села мають успіхи у співпраці громад, енергозбереженні, економіці та створенні робочих місць. Серед кращих – і представники Дніпропетровщини. Ініціативи села Лошкарівка і міста Нікополя призери конкурсу.

Опалення дитячого садочку «Барвінок» котлами, які працюють на біомаси, запропонувала Лошкарівка в якості конкурсної роботи. І не даремно - ця технологія дозволила зігрівати діток не тільки економно, але й екологічно. Як повідомляють автори проекту - котел працює без додавання палива до 12 годин, а викиди вуглекислого газу в атмосферу - втричі менші, ніж у звичайних дров’яних котлів. Альтернативна система опалення працює в дитсадку з 2012 року та зігріває 47 діточок та їх вихователів.

«Коли отримали перші результати від запуску котельної, ми були вражені. Економія, зменшення викидів, а головне – наші дітки тепер навчаються в теплі. Такий досвід не можна залишати собі – ми вирішили ним поділитися. Сподіваюсь, що найближчим часом на альтернативну енергетику перейдуть й інші громади Дніпропетровщини та країни», - розповідає учасник конкурсу від Лошкарівки Людмила Ковтун.

Нікополь же в якості кращої практики місцевого самоврядування представив Центр бізнесу, інвестицій та інновацій. Його основні завдання - консультації для майбутніх підприємців, підтримка інноваційних ідей, а щоб впровадити їх у життя - залучення інвестицій. В Нікополі Центр працює приблизно 2 роки. За цей час в місті за його допомоги створено понад 340 нових робочих місць, 120 з них - у нових підприємствах. Центр також проводить регулярні тренінги та семінари для тих, хто хоче відкрити свій бізнес.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті