Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 26 червня 2024
02:54

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Городянам радять утеплити будинки і скоротити витрати на оплату енергоносіїв

Городянам радять утеплити будинки і скоротити витрати на оплату енергоносіїв
Реалізація комплексних заходів по утепленню житлових приміщень у багатоповерхівках дозволить скоротити витрати на оплаті енергоносіїв.

Про це під час прес-конференції повідомив директор департаменту промисловості, підприємництва та інвестицій Дніпропетровської міської ради Олександр Гондар.

«За статистикою через не утеплену конструкцію втрачається до 30%, через вікна, підвали – до 15%, вентиляцію – до 20%. Одноосібне утеплення окремої квартири не дасть того економічного ефекту, якщо б мешканці усі разом об’єдналися і утеплили ввесь будинок», - зазначив Олександр Гондар.

За його словами, в Україні працює державна програма щодо відшкодування відсотків по впровадженню енергоефективних заходів.

«Згідно відповідних Постанов Кабінету Міністрів України визначено розмір компенсацій на реалізацію зазначених заходів. Наприклад, відповідно до Постанови №231, 20% відшкодовується для впровадження негазових котлів, 30% - для індивідуальних будинків і 40% - для ОСББ та ЖБК. Постановою №614 для осіб, яким призначено субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, встановлено відшкодування у розмірі 70% суми кредиту. Зазначена державна програма працює з трьома банками: «Ощадбанк», «Украгазбанк» та «Укрексімбанк». Зокрема, на сьогодні у Дніпропетровську банками на заходи з підвищення енергоефективності видано кредитів на 6,9 мільйонів гривень, у тому числі на утеплення індивідуальних будинків, будинків ОСББ тощо», - сказав директор департаменту.

Олександр Гондар також наголосив, що подібно державній програмі у Дніпропетровську запрацює і міська.

«Влітку між Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України, Дніпропетровською облдержадміністрацією, обласною та міською радами підписано Меморандум про партнерство у сфері енергоефективаності житлових будинків для стимулювання населення до впровадження енергоефективних та енергозберігаючих заходів та технологій», - додав директор департаменту.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Света  (20.10.15 17:36): Мы устанавливали себе окна по программе энергосбережения и уже получили 30% компенсации от государства.
Заказывали на заводе-производителе Открытые окна (авторизированный партнер Рехау в Днепропетровске), они работают по этой программе с Ощадбанком и Укргазбанком. Мы выбрали Укргазбанк.
С новыми окна намного теплее и очень приятно было получить от государства компенсацию.
Відповісти | З цитатою
ЗАКОН  (12.10.15 19:10): ставится автономное отопление на дом, а не на квартиру в доме Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
ЗАКОН  (11.10.15 11:58): Утепляют дом, но не квартиру, разницу улавливаешь или ты из "видродження" Відповісти | З цитатою
Утеплился  (11.10.15 10:49): Утеплил квартиру 2 года назад стало ощутимо теплее,делаю вывод из статьи топить будут еле еле.По этому и трубят везде утепляйтесь.Выход вижу один ломать систему теплосети и повально разрешить автономное отопление, и на это выделять кредиты под нормальные проценты, провести как госпрограмму.Но это не выгодно зачем новое экономно,есле уже есть как нибудь. Відповісти | З цитатою
Виктор Березка  (10.10.15 18:10): Вот это дельный совет от имени горсовета!? Пора их выдвигать дальше! К слову:
Общественное движение «Патриоты Приднепровья», созданное по инициативе общественно-патриотического объединения «Приумножим славу Приднепровья», ныне насчитывает 45 общественных и партийных организаций. Участвуем в выборах вместе с партией трудового народа «Справедливость». Власть различными манипуляциями не допустила на выборы ни одной левой или левоцентристской партии. Все остальные, кроме партии «Справедливость», являются недругами Украины и Днепропетровска в том числе – олигархи, бандитствующие особи и ультранационалисты.
Просим всех, кому дороги идеалы людей труда, обучающейся молодежи, пенсионеров, кому в нынешнее время уж совсем скверно, поддержать на выборах кандидатов от партии «Справедливость», единственную защитницу в горсовете страждущего народа. Мы вас не подведем. И не допустим переименования Днепропетровска!
Спасибо владельцам сайта, что не убираете комментарий!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
А как у них  (10.10.15 17:28): Счетчик тепла надо ставить на каждую квартиру. Магистральный стояк идет по подъезду, а от него ответвления в каждую квартиру через счетчик с вентилем. Нет денег- перекрыл вентиль, сиди и мерзни в тулупе. Зато бесплатно. И не понятно, если кто-то насобирал денег и утеплил свою квартиру- то почему он должен платить столько же по общему счетчику, сколько и его сосед, который не утеплился и у него щели в палец толщиной. Відповісти | З цитатою
Федя  (10.10.15 08:34): специалистов ЖКХ в Украине не готовили и не готовят, и понять шо они сообща наплели невозможно.
Все работы связанные с утеплением дома, установка всех счётчиков, замена отслужившего свой срок оборудования и всех систем, чистка ДВК и т.д. производится одновременно, во время капремонта жилого дома с ОТСЕЛЕНИЕМ и других вариантов у специалистов нет и не будет.
Відповісти | З цитатою
)))  (09.10.15 13:46): Фольгоизол в помощь, 13грн за кв. м, если сильно мерзнете. Наклеет даже бабушка) Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Человек  (09.10.15 10:41): "если бы жители все вместе объединились и утеплили весь дом», - отметил Александр Гондар." Думается мне, некто Гондар живет в прострации и не знает, какие з/п у большинства народонаселения, я не говорю уже о пенсиях. В моем доме 40 квартир, в 30 их них живут одинокие пенсионеры, в 10 - работающие люди с весьма скромным достатком. Куда нам собираться? Разве что в кружки по интересам. Ну нет у моих соседей на утепление дома 10-12 тысяч, и не будет никогда. За квартиру пенсионеры с трудом платят, и дом ЖСК - все по дому делаем самостоятельно. А лишние траты, пусть даже с пользой, людям не под силу. Відповісти | З цитатою
Глаз народа  (09.10.15 08:31): Ой какие же мы все наивные! Может проще создать комиссии, из добропорядочных граждан и работников прокуратуры, пройтись по частной собственности бывших и действующих руководящих работников коммунальных служб, и выяснить, на какую такую зарплату, они купили, приватизировали недвижимость себе, детям, внукам. Поверьте, отопление лет на 5 бесплатным будет. Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (13)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (10)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (7)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)

•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (5)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті