Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 17 червня 2024
02:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

День незалежності та День Прапора на Дніпропетровщині відзначать зі смаком та розмахом

|«« «« »» »»|

Парад дитячих колясок у національній символіці, танцювальний флешмоб «Народження Прапора», велопробіг з національним стягом, козацькі забави, спортивні змагання, конкурси, концерти та багато іншого чекає на жителів Дніпропетровщини у День Державного Прапора та День незалежності України.

Про все це розповів радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Гліб Пригунов під час прес-конференції.

Святкування проходитимуть у всіх містах та районах області. Традиційно 23 серпня всіх патріотів запрошують долучитися до акції «Прапор у вікні».

«У вікні, на подвір’ї, на паркані розмістіть національний прапор як символ нашої державності та єдності», - звернувся Гліб Пригунов до мешканців Дніпропетровщини.

Під час цієї акції Дніпропетровську облдержадміністрацію прикрасять величезним стягом на всі 7 поверхів фасаду. Саме на фоні цього двоколору о 9.00 пройде церемонія підняття Державного Прапора України. У сквері біля ОДА пройдуть різноманітні заходи для дітей: ігротеки, показ дитячих мультфільмів, виступи творчих колективів, авіамоделювання та ракетобудування. Подібні дитячі заходи будуть організовані в парках Глоби та імені Шевченка.

Цього ж дня пройдуть традиційна регата на Дніпрі та різноманітні естафети на фестивальному причалі. Від ОДА о 9.15 стартує велогонка. Близько 100 спортсменів проїдуть з українськими прапорами центром міста. Завершиться День Прапора запуском небесних ліхтарів на Фестивальному причалі.

Основним місцем відзначення Дня незалежності України цього року стане Монастирський острів. «День незалежності традиційно почнемо з покладання квітів до пам’ятника молодому Шевченку. Там буде невелика церемонія, цього року ми прийняли рішення всі урочистості провести на Монастирському острові біля пам’ятника Шевченку. Там нещодавно завершилася реконструкція. І ми повертаємося до традиції урочистостей на острові. Буде проходити розважальна програма, різноманітні майстер-класи та творчі програми», - розповів Гліб Пригунов.

Родзинкою Дня незалежності на Дніпропетровщині стане флешмоб «Народження Прапора». 300 жителів регіону у танці розгорнуть величезний жовто-синій стяг на площі Героїв Майдану.

Також тут пройде парад дитячих колясок, прикрашених національною символікою, козацькі розваги, виступи з бойових видів мистецтв, майстер-класи володіння шаблею та багато іншого. Плестимуть на центральній площі й маскувальну сітку для бійців. «Плануємо, що вона буде великих розмірів.

Виготовлятимемо її весь день. Потім маскувальну сітку нарізатимемо і віддаватимемо нашим військовим частинам. Запрошуємо долучитися до патріотичної акції підтримки бійців всіх бажаючих», - зазначив Гліб Пригунов.

Ще один флешмоб чекає на мешканців та гостей міста на Фестивальному причалі пообіді. Хореографи та творчі колективи міста проведуть для всіх бажаючих майстер-класи з танцю, після – всіх запросять взяти участь у танці-флешмобі, який завершиться фігурою тризубу.

Ввечері на фестивальному причалі і на площі Героїв Майдану пройдуть концерти.

Під час свят правоохоронці працюватимуть у посиленому режимі. На вахту вийдуть близько 2 тисяч міліціонерів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Документи за темою:

Читайте також:


Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті