Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
08:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровська ОДА зайнялася розвитком IT-технологій

|«« «« »» »»|

Збільшити набір студентів на IT-спеціальності, забезпечити виші технікою та налагодити прямий контакт між ними і IT-компаніями.

Такої домовленості досягнули радник губернатора Дніпропетровської області Юрій Голик, ректори ВНЗ регіону та представники IT-бізнесу.

В IT-компаніях скаржаться - Дніпропетровщина програє Львову і Харкову за кількістю та якістю фахівців. «У нас гострий дефіцит людей, - стверджує представник IT-бізнесу Денис Селін. - Львів і Харків збільшили набори абітурієнтів. У Дніпрі - вже років 10 жодних зрушень у цьому напрямку». «У мене немає актуальної статистики, але в 2013 році тільки локальний IT-ринок Дніпропетровська потребував півтори тисячі фахівців», - додав його колега Дмитро Письменний.

Ректори вишів запевняють - проблема не в кількості випускників-програмістів: «Наша область на 4-му чи 5-му місці за насиченістю вищими навчальними закладами. Не дивно, що кількістю IT-фахівців ми поступаємося Львову і Харкову», - зазначив ректор Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту Олександр Пшинько.

Основна проблема, зізнаються ректори, в нестачі комп'ютерів і в тому, що IT-компанії не підключаються до навчання студентів.

Резюмуючи зустріч, радник голови облдержадміністрації Юрій Голик запропонував ректорам і представникам IT-бізнесу налагодити контакт між собою: «Я також чекаю від вишів список необхідної техніки. Від IT-компаній – пропозицій по допомозі, яку вони можуть надати навчальним закладам. Дніпропетровська ОДА підготує запит до Міністерства освіти щодо збільшення набору до профільних IT-факультетів. Також буде добре, якщо IT-компанії погодяться курувати окремі групи студентів і проводити для них майстер-класи та курси», - зазначив Юрій Голик.

Він додав, що очільник Дніпропетровщини Валентин Резніченко особисто контролює розвиток IT-технологій в області: «Влада регіону бере в цьому активну участь. І якщо студенти, наприклад, хочуть послухати на відкритих лекціях якого-небудь всесвітньо відомого IT-фахівця, нехай керівництво вишів скаже нам, ми докладемо максимум зусиль, щоб залучити цього спеціаліста», - запропонував Юрій Голик.

Gorod.dp.ua на Facebook.


ОЛо  (29.07.15 23:40): Т.е. "IT-специалист" это только "выпускник-программист"...ОК.. Відповісти | З цитатою
Петя  (29.07.15 20:40): Как и представители ИТ-Бизнеса (80% барыги) та и вузы брешут, т.к. студентов готовят люди далекие не только от информатика а вообще от ИТ, но имеющие степени - физики, химики, биологи, математики и прочая шушара, которым при поступлении такие же вешали лапшу, а выживать то надо - вот и результат, кто из студентов не учится сам, по сути эти универы до одного места - ходит со своим дипломом по организациям, а те ищут человека щоб работу делал а остальных для баласта держать для отмывки бабла - не все, но много, очень много ... Відповісти | З цитатою
фрилансер  (29.07.15 20:15): А, собственно, кто они такие - т.н. "представители IT-бизнеса" - Денис Селин и Дмитрий Письменный?.. Я часто бываю на мероприятиях ай-ти тусовки по всей стране, но эти имена мне не попадались.
Ок, Гугль.
Денис Селин - общественный активист. Сует нос везде, где упоминается горисполком и постоянно там же крутится, при этом состоит в разных ГО. Но при чем тут ИТ-бизнес?..
Дмитрий Письменный - тут уже очевиднее. Гендир Эксижена, достаточно исвестной в айти тусовке Днепра конторы, ОК. Но согласно данных сайта ворк.уа, он активно ищет работу: http://www.work.ua/resumes/1884041/ Совпадение?.. Не думаю...
В сухом остатке имеем, что встреча прошла без реальных представителей ИТ индустрии Днепропетровщины. Встреча для галочки. Совок.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (9)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  До України повертається пил з Сахари (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті