Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
21:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровській області відкрилося єдине в Україні Агентство місцевої демократії

|«« «« »» »»|

18 травня у Дніпропетровській області з'явилося єдине в Україні Агентство місцевої демократії (LDA). У церемонії відкриття взяли участь голова обласної ради Євген Удод, Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінскі, Президент Європейського Агентства місцевої демократії Оріано Оточан, міжнародні партнери, представники європейських та місцевих громадських організацій.

«Локальна демократія означає можливість громадянина брати участь у громадському житті території не тільки раз в декілька років на виборах, а й постійно. Для цього є ціла низка засобів починаючи з впровадження громадських слухань та закінчуючи об'єднаннями громадян. Саме впровадження сучасних демократичних практик в Україні є головно метою цієї установи. У нинішніх умовах реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади, відкриття такої агенції дуже своєчасне і необхідне», – зазначив Євген Удод.

Агенція займатиметься впровадженням та моніторингом демократичних процесів в регіоні, буде підтримувати розвиток громадянського суспільства і відкриє перед людьми можливості, щоб вони самостійно могли співпрацювати з органами влади і впливати на ефективність їх роботи. Крім того, Дніпропетровщина стане першим українським регіоном, громади якого будуть напряму співпрацювати з представниками місцевих і регіональних влад Ради Європи, а також з програмами Східного партнерства ЄС у напрямку розвитку громадянського суспільства.

За словами Оріано Оточан, агентства місцевої демократії принципово не засновуються у столичних містах. Агенція у Дніпропетровську стане частиною більш широкої мережі, яка вже існує в сусідніх країнах, працюючи над тією ж метою: сприяння освітньому, економічному та професійному обміну досвідом.

Ян Томбінскі: Громадянин має бути у центрі і нести відповідальність за свою громаду – це і є локальна демократія. Відкриття агенції це – можливість для громад України та вашого регіону працювати з ЄС, вести постійний обмін досвідом та переймати його від європейських колег, постійно комунікувати у напрямку розбудови європейського суспільства в Україні.

Ініціатива реалізується у співпраці Дніпропетровської обласної ради та Воєводства Нижньої Сілезії. Основні партнери ЛДА Дніпропетровськ: воєводство Нижня Сілезія (Польща), регіон Ельзас (Франція).

Gorod.dp.ua на Facebook.


юля  (20.05.15 17:13): не плохая идея. моет хоть так до нашей власти будут доходить требования народа Відповісти | З цитатою
Лист  (19.05.15 16:30): О, а это интересно) посмотрим, какие изменения нас ждут) Відповісти | З цитатою
Агент  (19.05.15 10:53): Агентство будет подталкивать нас к европейским стандартам, к которым наша страна так стремится Відповісти | З цитатою
карине вилкуловне  (18.05.15 18:40): вилкул уже осилил в свой карман 300 объектов коммунальной недвижимости Днепра. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Карина  (18.05.15 18:31): Только Вилкул осилит реформы Відповісти | З цитатою
Легкий  (18.05.15 17:45): Уже демократизируем-демократизируем, а с каждым днем жить становится только хуже. нужно реформы реальные делать! А с новой властью реформами и не пахнет(( Эффективные управленцы нужны! Да только кто ж их подпустит к власти. нечего же грабить будет... Відповісти | З цитатою
1  (18.05.15 17:25): Вилкин главный демократ. Відповісти | З цитатою
днепр  (18.05.15 17:22): что там делает это недоразумение вилкул? почему до сих пор молчит прокуратура? странно.. Днепропетровцы, в свое время, уже видели этих деятелей партии регионов - во всей красе... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті