Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
02:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Польща поділилася з Дніпропетровщиною досвідом з розвитку громадянського суспільства

Польща поділилася з Дніпропетровщиною досвідом з розвитку громадянського суспільства
22 квітня у Дніпропетровській обласній раді науковці, громадські діячі з Польщі зустрілися з дніпропетровськими колегами, щоб поділитися досвідом з розвитку громадянського суспільства.

За словами доктора, викладача Гуманітарної академії ім. Олександра Гейштора (м. Пултуськ) Романа Біскупські, 40% бюджету Європейський Союз спрямовує на розвиток людського капіталу та активного громадянського суспільства і зацікавлений допомагати у розвитку української державності. При цьому, грошову допомогу, перед усім, направлятиме переважно громадським організаціям.

«У свій час Польща пережила ті ж події, що і Україна. Тоді держава зробила ставку на розвиток громадянського суспільства, цей напрямок активно відпрацьовується і після вступу до Європейського Союзу. Спочатку ми переймали досвід більш успішних європейських сусідів – Італії, Франції, Німеччини, Скандинавії. Тепер можемо ділитися власними напрацюваннями. Зокрема, велика увага приділяється вихованню дітей – ми змалечку привчаємо їх до участі у соціальному та громадському житті, щоб у них формувалася активна громадянська позиція», – зазначив Роман Біскупські.

«Ми розвиваємо територіальні громади, залучаючи сучасні світові практики, міжнародних експертів та розробляємо власний досвід. Але європейський вибір України – це не просто формальний документ, а прийняття суспільством і державою європейських цінностей і принципів. Якщо суспільство не навчиться ставитися до життя по-європейськи, то будь-які технології та фінансова допомога буде не ефективною», – прокоментував зустріч громадських активістів голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

Зустріч відбулася в рамках меморандуму, який у жовтні 2014 року підписали Дніпропетровська облрада, Дніпропетровський національний університет ім. О. Гончара та Гуманітарна академія ім. Олександра Гейштора (м. Пултуськ, Польща). Пріоритетним напрямком тристороннього договору стала професійна підготовка працівників органів місцевого самоврядування та депутатів області.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Пєтька-сніпер  (23.04.15 12:10): Польша и диджеями поделилася на Майдаунсе.. Відповісти | З цитатою
Львівськэ  (23.04.15 07:35): Шоб вы подавились.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті