Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
08:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині виділили понад 1 млн грн на препарати для хворих на гемофілію

На Дніпропетровщині виділили понад 1 млн грн на препарати для хворих на гемофілію
У 2015 році на Дніпропетровщині з обласного бюджету виділили 1,2 млн грн на закупівлю препаратів для хворих на гемофілію. Ще близько 4 млн грн виділяє на це Міністерство охорони здоров'я України.

Про це повідомила головний позаштатний спеціаліст з гематології дорослої мережі департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської ОДА Ірина Селіна під час прес-конференції.

«Гемофілія передається у спадок від матері до сина, носіями є дівчата. Гемофілія характеризується тим, що виникає спадковий дефіцит фактора згортання. Особливо великі проблеми виникають у дитинстві: дитина активно росте, рухається і найменша травма викликає сильну кровотечу, гематоми. У подальшому це призводить до інвалідизації з формуванням артритів, артрозів, порушеннями функції ходьби», - сказала Ірина Селіна.

Вона зазначила, що на Дніпропетровщині проживає 113 дорослих з цим захворюванням, а саме: з гемофілією А - 84 людини, гемофілією В - 15 осіб, хворобою Віллебранда - 11 осіб. Крім того, у 2015 році область прийняла на облік двох пацієнтів з Донецької області.

«Ми маємо сучасні препарати для лікування гемофілії, високоочищені фактори згортання. Забезпеченість ними в регіоні в 2013 році склала 100%, у 2014 році - дещо нижче, але у зв'язку з високою їх кількістю у 2013 році, було багато залишків. На сьогодні за рахунок обласного бюджету виділено кошти на суму 1,2 млн грн, на які будуть закуплені фактори. Ще близько 4 млн грн виділяє МОЗ», - зазначила фахівець.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Процесс  (16.04.15 18:25): 5,2 миллиона на 113 больных... Это по сколько на каждого получается??? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті