Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Нд, 29 вересня 2024
10:12

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

dp_probation


9 листопада 2021, 10:36

Труднощі отримання паспорта суб'єктами пробації

Ідея безпечного суспільства декларується багатьма законами України. Мета Закону України «Про пробацію» також визначає забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, яким покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк замінено покаранням у виді громадських робіт, виправних робіт або покаранням з випробуванням. Для досягнення цієї мети здійснюються наглядові та соціально-виховні заходи.

Соціально-виховна робота, яку проводять інспектора та психологи відділів пробації з засудженими, які перебувають на обліку, передбачає певний комплекс заходів та допомогу у вирішенні соціальних проблем. Однією з частих нагальних проблем у засуджених (суб'єктів пробації) є відсутність документів, що засвідчують їх особу. Як правило, попередні документи були втрачені. Для відновлення паспорта до відділення Державної міграційної служби України або Центру надання адміністративних послуг потрібно надати певні документи:
 Заява про втрату паспорта. Її можна написати на місці за зразком.
 Чеки про оплату адміністративного збору або штрафу.
 Довідку про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків.
 Довідка про місце проживання (довідка органу реєстрації встановленого зразка).

Для людини, яка веде соціально сприятливий спосіб життя, надати такі документі не є проблемою. Крім того, сама людина дуже зацікавлена в найскорішому отриманні нового паспорта. По-іншому складається у житті суб'єктів пробації. По-перше, вони байдуже ставляться до самого факту наявності чи відсутності в них документу, який посвідчує їх особу. По-друге, оплатити штраф або адміністративний збір у них немає можливості, тому що їх доходу вистачає на задоволення тільки базових потреб (харчування та одяг) або мають різні хімічні залежності. Довідка про присвоєння реєстраційного номеру облікової картки платника податків також може бути втраченою або не отриманою. Місце реєстрації може бути відсутнім взагалі, а місце проживання може бути не постійним. З таких причин потрібні довідки для відновлення паспорта вони не можуть надати.

У таких ситуаціях працівники відділів пробації проводять з суб'єктами пробації роботу з корекції байдужого ставлення до документів, намагаються мотивувати їх отримати паспорт. Ресурсів для вирішення інших питань для отримання паспорта засудженими служба пробації немає. Мабуть, це питання потрібно вирішувати на рівні окремих соціальних служб держави або за допомогою громадських або волонтерських організацій?





Останній раз редагувалося: 09.11.2021 10:43
Переглядів: 278
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті