Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Нд, 29 вересня 2024
20:28

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

dp_probation


8 жовтня 2021, 12:43

Проблема наркозалежності очима мистецтва

У рамках спільного проєкту з Міжнародною Антинаркотичною Асоціацією (МАА) Обласний академічний музично-драматичний театр ім. Куліша міста Херсона інсценував виставу під назвою «Моя хата скраю».

07 жовтня 2021 року вистава відбулася на сцені Дніпровського академічного театру драми та комедії міста Дніпра. Зміст вистави ви можете прочитати на фото афіши, які додаються до статті.

Представниками Міжнародної Антинаркотичної Асоціації були запрошені на виставу працівники Амур-Нижньодніпровського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області. Для працівників органів пробації соціальна проблема наркозалежності є актуальною, тому що достатній відсоток суб'єктів пробації, які перебувають на обліку у відділах пробації, мають таку залежність або знаходяться на різних стадіях ремісії.

Перед початком вистави представник херсонського театру запропонувала приємного перегляду та попрохала зворотний зв'язок від глядачів.

У цій статті спробуємо надати оборотний зв'язок від працівників органів пробації. Зміст вистави, який ми обговорили після перегляду, остаточно переконав нас у твердженні про те, що наркотику можна сказати тільки одноразово «Ні» і це ситуація першої пропозиції спроби наркотика. На наш погляд, вистава показала декілька причин, завдяки яким виникає та підтримується у суспільстві проблема наркоманії, а саме:
•показано, як люди, які не мають моральних цінностей та мають власні повноваження завдяки посадам, можуть використовувати наркозалежних людей для поліпшення свого благополуччя;
•вистава продемонструвала збірні образи батьків, діти яких «вибрали» шлях вживання наркотичних речовин. Різні образи, різні історії, різний соціальний статус, різний рівень освіти, але цих батьків об’єднує безвідповідальне батьківство, вони не замислюються над психологічними та віковими особливостями своїх дітей, не намагаються опанувати знання, щоб вміти створювати довірливу комунікацію зі своїми дітьми, не обтяжують себе саморозвитком для того, щоб бути авторитетом для них.
•персонажі на протязі вистави інформують глядачів про деякі властивості наркотичних речовин, про наслідки їх вживання, про об’єктивне обмеження часового запасу фізіологічних ресурсів організму людини, але вистава зовсім не розповідає про процес реабілітації і ресоціалізації, про які побіжно в розмові говорить один з учасників перформансу у виставі, а саме, представник Міжнародної Антинаркотичної Асоціації. На нашу думку, мабуть, у даній виставі не було це метою. Але на майбутнє, саме це питання дуже важливе для суспільства і батьків наркозалежних, тобто важливо розуміти якими реальними шляхами можливо все-ж-таки подолати наркозалежність та досягти стійкої ремісії на все життя.

Представник херсонського театру розповіла про те, що вистава «Моя хата скраю» – друга вистава, яка присвячена проблемі наркоманії в Україні. Першою виставою стосовно цієї теми є вистава їхнього театру – «Ілюзія». Сподіваємось, що спільна діяльність працівників мистецтва і представників МАА буде продовжуватися, і глядачі, у тому числі, молодь та підлітки зможуть через мистецтво дуже добре замислюватися над питанням: «Чи потрібно їм починати вживати наркотичні речовини?».

Ми впевнені, що у разі незамовчування проблеми наркоманії в Україні, актуалізації моральних принципів у самосвідомості громадян та відповідального батьківства, молодь зможе сказати наркотику своє однозначне: «Ні!».






Документи за темою:
Переглядів: 263
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті