Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Чт, 18 квітня 2024
06:29

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

dp_probation


22 квітня 2021, 13:34

Волонтерський вплив

Робота з суб'єктами пробації здійснюється з урахуванням теорії «Циклу змін». Щоб досягти бажаного результату важливо розуміти процеси, через які проходить людина, коли намагається досягти змін у поведінці. Виділяють такі етапи змін: незацікавленість у змінах, роздуми про зміни, підготовка до змін, дія, підтримка змін, завершення або вихід. Для осіб, які працюють з суб'єктами пробації, вкрай важливо зрозуміти особливості кожного етапу. Визначивши на якому етапі циклу змін перебуває суб'єкт пробації, працівник пробації або волонтер пробації застосовує визначені стратегії взаємодії та корекційного впливу.

Особистість осіб, які неодноразово засуджені, має певні особливості, а саме: реактивну модель поведінки, дифузні межі особистості, низьку або нестійку самооцінку. Розуміння цих особливостей також допомагає працівникам і волонтерам пробації визначитися з прийомами корекційного впливу.
21 квітня 2021 року відбувся черговий профілактичний захід за участю волонтера Володимира Охріменко. В індивідуальних бесідах цього заходу В.Охріменко розповів суб'єктам пробації про різницю між реактивною та проактивною моделями поведінки людини, надав порівняльну характеристику цих моделей поведінки та розповів яким чином необхідно змінювати реактивну модель поведінки на проактивну модель.

Зацікавленість суб'єктів пробації у наданій інформації виявилася в їх зворотному зв'язку, а саме: вони навели багато прикладів зі свого життя про свою реактивну поведінку і також змогли пригадати дії проактивної поведінки, досвід якої є в них невеликим.

Сподіваємось, що такі розмови волонтера з суб'єктами пробації та аналіз особистого поведінкового реагування у соціумі призведе до соціально сприятливих змін у житті засуджених!


Амур-Нижньодніпровський районний відділ
філії Державної установи «Центр пробації»
у Дніпропетровській області






Переглядів: 206
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті